Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Înfiinţarea unui nou minister s-ar impune doar dacă s-ar desfiinţa alte două”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul României nu are nevoie de un minister care să gestioneze fondurile europene, în contextul în care absorbţia de până acum a acestora a fost jalnică în ultimii doi ani, a apreciat miercuri, într-un comunicat de presă, deputatul PNL de Alba Călin Potor. Mai mult, acesta a amintit că ministerele trebuiau să prezinte până în data de 30 iunie situaţia activităţii acestora la zi, din toate punctele de vedere, inclusiv al absorbţiei fondurilor comunitare. „Preşedintele băsescu, cu „b” mic, a minţit din nou populaţia României. Ne-a anunţat că în 30 iunie va avea loc o analiză a absorbţiei fondurilor europene pentru fiecare minister în parte, după care se vor lua măsuri. A trecut aproape o lună şi nu s-a întâmplat nimic, totul e roz, lapte, miere. Nu a fost nicio analiză şi nimeni nu e vinovat de starea jalnică a ţării şi a oamenilor care mai locuiesc în ea”, a subliniat deputatul Potor.
Parlamentarul liberal afirmă că un nou minister ar fi justificat doar în situaţia în care s-ar desfiinţa alte două în schimb. „Guvernanţii tot dau cu descentralizarea în populaţie, dar, pe de altă parte, lărgesc sistemul funcţionăresc şi fac angajări noi la stat. Nu există motive pentru înfiinţarea unui minister nou, cele existente şi-au dovedit incapacitatea în a absorbi banii europeni. Cum se face descentralizarea cu un nou minister, numai boc cu „b” mic ştie. Părerea mea este că astfel se va încuraja doar corupţia, deoarece un proiect european poate fi accesat şi derulat fără semnătura vreunui minister special creat în acest sens”, a afirmat deputatul PNL.
Pe de altă parte, Potor este convins că Parlamentul nu va vota înfiinţarea unui minister al fondurilor europene. „Sunt mulţi colegi parlamentari din PDL care nu agreează asemenea gesturi politice de prost gust şi cred că votul va fi negativ. Cei de la putere nu vor putea să adune 234 de voturi pentru a trece noul minister, iar unica soluţie va fi căderea guvernului şi alegeri anticipate”, a conchis deputatul Călin Potor. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea