Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Înfiinţarea unui nou minister s-ar impune doar dacă s-ar desfiinţa alte două”

Publicat

în

Guvernul României nu are nevoie de un minister care să gestioneze fondurile europene, în contextul în care absorbţia de până acum a acestora a fost jalnică în ultimii doi ani, a apreciat miercuri, într-un comunicat de presă, deputatul PNL de Alba Călin Potor. Mai mult, acesta a amintit că ministerele trebuiau să prezinte până în data de 30 iunie situaţia activităţii acestora la zi, din toate punctele de vedere, inclusiv al absorbţiei fondurilor comunitare. „Preşedintele băsescu, cu „b” mic, a minţit din nou populaţia României. Ne-a anunţat că în 30 iunie va avea loc o analiză a absorbţiei fondurilor europene pentru fiecare minister în parte, după care se vor lua măsuri. A trecut aproape o lună şi nu s-a întâmplat nimic, totul e roz, lapte, miere. Nu a fost nicio analiză şi nimeni nu e vinovat de starea jalnică a ţării şi a oamenilor care mai locuiesc în ea”, a subliniat deputatul Potor.
Parlamentarul liberal afirmă că un nou minister ar fi justificat doar în situaţia în care s-ar desfiinţa alte două în schimb. „Guvernanţii tot dau cu descentralizarea în populaţie, dar, pe de altă parte, lărgesc sistemul funcţionăresc şi fac angajări noi la stat. Nu există motive pentru înfiinţarea unui minister nou, cele existente şi-au dovedit incapacitatea în a absorbi banii europeni. Cum se face descentralizarea cu un nou minister, numai boc cu „b” mic ştie. Părerea mea este că astfel se va încuraja doar corupţia, deoarece un proiect european poate fi accesat şi derulat fără semnătura vreunui minister special creat în acest sens”, a afirmat deputatul PNL.
Pe de altă parte, Potor este convins că Parlamentul nu va vota înfiinţarea unui minister al fondurilor europene. „Sunt mulţi colegi parlamentari din PDL care nu agreează asemenea gesturi politice de prost gust şi cred că votul va fi negativ. Cei de la putere nu vor putea să adune 234 de voturi pentru a trece noul minister, iar unica soluţie va fi căderea guvernului şi alegeri anticipate”, a conchis deputatul Călin Potor. (N.I.T.)

Publicitate

Ştirea zilei

DEZASTRU la Titularizare 2021: Mai puțin de JUMĂTATE dintre candidați au promovat examenul scris, în țară

Publicat

în

Dezastru la Titularizarea din acest an. Rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă la Titularizare 2021 este de 44,47% (în scădere față de rezultatele consemnate în ultimii patru ani: 58,66% în 2020, 46,86% în 2019, 47,40% în 2018, respectiv 45,73% în 2017), se arată într-un comunicat al Ministerului Educației. Rezultatele de la examenul de Titularizare au fost publicate marți dimineață la orele 10:00, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Procentul notelor între 5 și 7 este de 35,49%, în creștere comparativ cu anul trecut (27,23%).

Din promoția curentă, 40,63% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte) – (58,38% în 2020, 46,79% în 2019, 46,83% în 2018, respectiv 43,07% în 2017).

130 de candidați au obținut nota 10, iar 11.014 candidați au obținut note între 7 și 9,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 27.301 candidați din totalul de 34.120 de candidați înscriși.

În centrele de evaluare au fost notate 25.059 de lucrări, întrucât: 2.193 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 8 candidați au fost eliminați, iar lucrările a 41 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2021-2022.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, astăzi, 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv mâine, 28 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Publicitate

Sursa: edupedu.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Titularizare 2021, în Alba: 92 de candidați au PICAT la proba scrisă a examenului. Un candidat, singurul cu nota ZECE CURAT

Publicat

în

În urma examenului de Titularizare din acest an, 92 de candidați au obținut note sub 5 la proba scrisă, în județul Alba.

Din totalul candidaților, un singur profesor a obținut nota 10 curat la proba scrisă, la Educație Muzicală, acesta având domiciulul în comuna Blandiana, satul Acmariu.

Electrica Furnizare Discount

Vezi aici: Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul, fiind disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate pe 3 august 2021, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Titularizare 2021: Un candidat din Alba, nota ZECE CURAT, la disciplina de examen. De unde provine acesta

Publicat

în

Un candidat din județul Alba a obținut nota maximă, de zece curat, în cadrul examenului de Titularizare din acest an.

La proba scrisă, acesta a susținut examenul la disciplina Educație Muzicală, reușind să obțină nota perfectă, fiind și singurul care a obținut zece curat, dintre toți candidații.

Electrica Furnizare Discount

Vezi aici: Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Candidatul este originar din comuna Blandiana, satul Acmariu.

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul, fiind disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate pe 3 august 2021, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea