Rămâi conectat

Ştirea zilei

Înființarea rețelei de apă în localitatea Vidolm, din comuna Ocoliș: Primăria a solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Înființarea rețelei de apă în localitatea Vidolm, din comuna Ocoliș: Primăria a solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

Primăria comunei Ocoliș a solicitat avizul de mediu pentru înființarea rețelei de de apă în localitatea Vidolm.

Primăria comunei Ocoliş propune implementarea proiectului privind construirea sistemului de alimentare cu apă în localitatea Vidolm, comuna Ocoliş, jud. Alba.

Sistemul de alimentare cu apă este compus din:

• dren pentru captare apă, amplasat la 4,0 m pe malul drept a paraului Vidolm pe o lungime de 18 m conform studiului hidrogeologic avizat cu referatul de expertiza hidrogeologica intocmit de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor Bucuresti.

• conducta de aductiune apa de la dren pana la rezervor cu o lungime de 230 m.

• rezervor de apă din panouri de oţel acoperite cu email vitrificat montat suprateran cu volumul util de 100 m3;

• statie de clorinare cu hipoclorit montata in container metalic: 6.0×2.4×2.5m

• reţea de distributie apă care alimentează prin curgere liberă toţi consumatorii cu o lungime de 2846m.

• bransamente de apa 120 buc

Investiţia de bază este structurata in 4 obiecte pe care le tratam in cele ce urmeaza:

Ob 4-1 Dren si conducta de aductiune apa

Ob 4-2 Rezervor de inmagazinare apa de 100 mc si statie de clorinare

Ob 4-3 Retele distributie apa si bransamente apa

Ob.2-1 Branşament electric la staţia de clorinare

Pe reţeaua de distributie apa sunt prevazute 6 camine de vizitare si un camin de apometru . Conducta de distributie apa este prevazuta din teava pentru apa potabila, special conceputa pentru cresterea rezistentei la solicitarile mecanice si la radiatia UV ( considerate punctele slabe ale tevilor PEHD) Adancimea depozare a conductei s-a prevazut la min. 1,00 m de la generatoarea superioara a acesteia. Panta minima este de 0,4% conform STAS 3051.

Pentru detectarea ulterioara a traseului conductei in sant langa conducta de apa se va monta un fir metalic din cupru de 2,5 mm, de culoare albastra.

Conducta de distributie apa se pozeaza in afara carosabilului pe o parte a drumului conform planului de situatie, acolo unde este posibil, iar unde nu este posibil se pozeaza in carosabil.

Dren si conducta de aductiune apa

Conform studiului hidrogeologic elaborat drenul este amplasat la 4,0m pe malul drept al paraului Vidolm. Drenul se construieste in albia minora a paraului Vidolm, provenienta debitelor fiind legata de infiltrarile din parau si din izvorul din versantul drept la paraului. Din informatiile locale acest parau nu a secat niciodata.

Drenul se realizează sub cota talvegului, într-un strat aluvionar grosier adus de torent din sectorul inalt. Conform studiului hidrologic nivelul apei subterane a fost gasit la cota 2,0 m . Drenul are o lungime de 18,0m ce se realizeaza din tuburi PP corugat 0 500 mm; minim SN10; perforate cu fante pentru admisia si colectarea apei.

Rezervor de apa metalic suprateran de 100 mc si statie de clorinare

Rezervorul de apa s-a dimensionat pentru acumularea apei de consum menajer si pentru asigurarea rezervei de incendiu de 54 mc a localitatii. S-a adoptat un rezervor metalic suprateran de 100 mc cu diametru de 5,97 m si H= 4,2 m, montat suprateran la cota 483 m. Rezervorul se amplaseaza pe terenul Primariei suprafata de teren ocupata fiind de 841 mp (29m x 29m). La amplasarea rezervorului s-a tinut cont de prevederile HG nr. 930/2005 care sunt recomandate distantele minime de protecţie sanitara.

Statia de clorinare

In incinta rezervorului s-a prevazut o instalatie de clorinare a apei cu hipoclorit cu debit 2,51 l/s montata intr-un container 6.0×2.4×2.5m echipat cu doua sisteme automate de dozare: unul înainte de rezervorul de stocare si altul la ieşirea spre consumatori.

Instalatia de clorinare se compune din:

– Pompa de dozare ,cu membrama cu comanda electronica prevăzută cuaccesorii;

– Pompa dozatoare digitala, multifunctii cu ,Qmax =2,5l/h,Hmax = 100mCA

– Rezervor de stocare din polietilena pentru soluţia de hipoclorit, V=100 l – 1buc; (include sensor de nivel)

Furnituri:

– Filtru sorb cu senzor de nivel si cablu 2,5 m;

– Supapa de injecţie dubla V2.-V4” cu bila ceramica;

– Furtun de absorbţie flexibil, 2 m si furtun de refulare rigid, 2 m;

– Contor cu impulsuri, DN50


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea