Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Înființarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi” din Alba Iulia: Proiectul de peste 4 MILIOANE de lei, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înființarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi” din Alba Iulia: Proiectul de peste 4 MILIOANE de lei, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de votat, în cadrul ședinței de CL din data de 30 mai 2023, un proiect important pentru mulți pacienți din oraș și nu numai.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aprobarea implementării proiectului „Înființare Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi” Alba Iulia” reprezintă un moment important pentru comunitatea locală, marcând un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii sociale destinate persoanelor cu dizabilități.

Această inițiativă este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în Componenta 13 – Reforme sociale, Investiția 1.2 – Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul a fost depus în platforma dedicată apelului PNRR/2022/C13/MMSS/I2, iar Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia a obținut aprobarea pentru înființarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi”.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile a proiectului este de 4.882.022,84 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR, fără TVA, se ridică la 4.108.798,00 lei, iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este de 773.224,84 lei, conform bugetului proiectului.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Orizonturi” Alba Iulia va oferi servicii comunitare de înaltă calitate, adaptate nevoilor specifice ale acestor persoane. Prin intermediul acestui proiect, se urmărește dezvoltarea unei infrastructuri moderne și funcționale, care să permită furnizarea de servicii specializate într-un mediu adecvat și sigur.

Implementarea acestui proiect va avea un impact semnificativ asupra calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități din Alba Iulia și va contribui la reducerea inegalităților sociale și la promovarea unei societăți mai incluzive.

Unitatea de Management a Proiectului, înființată în cadrul Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, va avea responsabilitatea coordonării și monitorizării implementării proiectului, asigurând respectarea termenelor și obiectivelor propuse. De asemenea, va fi responsabilă de raportarea periodică către autoritățile competente și de evaluarea rezultatelor obținute în urma implementării proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea