Industria porțelanului, pe cai mari la Alba Iulia. Comenzile depăşesc cu mult capacitatea de producţie existentă

Paul Voicu - Primar 2020

În contextul în care municipiul Sebeș a atras în ultima perioadă mare parte din atenția presei, în ceea ce privește investițiile economice și, ce ne doare cel mai mult, crearea de noi locuri de muncă, merită subliniat succesul nemaipomenit al industriei porțelanului din Alba Iulia.

În ultimii ani, cele două mari companii de profil, IPEC și Apulum, și-au dezvoltat continuu activitatea, prin construirea unor noi unități sau secții de producție, investiții de peste 11 milioane de euro, prin care au fost create circa 300 de noi locuri de muncă.

ELIT

portelan

CITEȘTE ȘI: Fabrica de porțelan Apulum din Alba Iulia investește peste 3 milioane de euro în creşterea producţiei

Mihail David - 2020

Deși și-a crescut semnificativ capacitatea de producție, cea mai veche și reprezentativă companie din Alba Iulia, celebra fabrică de porțelan Apulum, se află în situația de nu mai putea face față comenzilor. Compania din Alba Iulia este unul dintre principalii furnizori locali ai con­cernului suedez IKEA.

„Creşterea afacerilor se datorează comenzilor la export, care depăşesc cu mult capacitatea de producţie existentă în momentul de faţă. Exportăm peste 94% din producţia realizată în fabrica noastră din Alba Iulia“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum pentru ziarul Financiar.

Producătorul de articole din porţelan Apulum a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 18 milioane de euro, mai mult cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită numărului mare de comenzi obţinute la export.

CITEȘTE ȘI: Investiție de 8 milioane de euro la Alba Iulia. Noua fabrică de porțelan va crea peste 150 de noi locuri de muncă

Alba Iulia ocupă astfel un loc fruntaș la nivelul țării, aproape 2000 de persoane având asigurat un job în acest domeniu, la companiile de profil, IPEC și Apulum.

Bogdan Presecan

sursa foto: arzberg-porzellan.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

mda 24 octombrie 2015 at 15:53

Ia uite, Negrute! Esti pe faza? Stai. Azi esti ocupat la Bucuresti cu votarea tovarasului. Cand ai timp sa citesti stirea asta.

Horea 24 octombrie 2015 at 16:27

„Industria porțelanului, pe cai mari la Alba Iulia. ”

La Aiud nici macar pe MAGARI MICI nu mai exista aceasta industrie.
Unitatea respectiva s-a inchis de cativa ani. Cine sa fie de vina?

Miricel 24 octombrie 2015 at 21:22

Munca de sclavi si salarii de mizerie, atat la Ipec cat si la Apulum. Salarii de la 1000 la 1200 brut la direct productivi, cu netul mi-e rusine… Sclavism modern pentru Ikea si alte 4,5 firme mari din Italia, Spania, Germania…

un cititor 25 octombrie 2015 at 10:45

Sclavism modern
salarii de mizerie, atat la Ipec cat si la Apulum. Salarii de la 1000 la 1200 brut la direct productivi, cu netul e rusine.

pilu 25 octombrie 2015 at 20:02

Da de AXXA nu ziceti nimic ?

nicu 27 octombrie 2015 at 12:21

Mai merge Ciurtin?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...