Rămâi conectat

Curier Județean

Industria porțelanului, pe cai mari la Alba Iulia. Comenzile depăşesc cu mult capacitatea de producţie existentă

Ziarul Unirea

Publicat

în

În contextul în care municipiul Sebeș a atras în ultima perioadă mare parte din atenția presei, în ceea ce privește investițiile economice și, ce ne doare cel mai mult, crearea de noi locuri de muncă, merită subliniat succesul nemaipomenit al industriei porțelanului din Alba Iulia.

În ultimii ani, cele două mari companii de profil, IPEC și Apulum, și-au dezvoltat continuu activitatea, prin construirea unor noi unități sau secții de producție, investiții de peste 11 milioane de euro, prin care au fost create circa 300 de noi locuri de muncă.

portelan

CITEȘTE ȘI: Fabrica de porțelan Apulum din Alba Iulia investește peste 3 milioane de euro în creşterea producţiei

Deși și-a crescut semnificativ capacitatea de producție, cea mai veche și reprezentativă companie din Alba Iulia, celebra fabrică de porțelan Apulum, se află în situația de nu mai putea face față comenzilor. Compania din Alba Iulia este unul dintre principalii furnizori locali ai con­cernului suedez IKEA.

„Creşterea afacerilor se datorează comenzilor la export, care depăşesc cu mult capacitatea de producţie existentă în momentul de faţă. Exportăm peste 94% din producţia realizată în fabrica noastră din Alba Iulia“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum pentru ziarul Financiar.

Producătorul de articole din porţelan Apulum a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de peste 18 milioane de euro, mai mult cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită numărului mare de comenzi obţinute la export.

CITEȘTE ȘI: Investiție de 8 milioane de euro la Alba Iulia. Noua fabrică de porțelan va crea peste 150 de noi locuri de muncă

Alba Iulia ocupă astfel un loc fruntaș la nivelul țării, aproape 2000 de persoane având asigurat un job în acest domeniu, la companiile de profil, IPEC și Apulum.

Bogdan Presecan

sursa foto: arzberg-porzellan.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea