Rămâi conectat

Politică Administrație

Indemnizație lunară pentru bunicii care au grijă de nepoți – proiect de lege

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Indemnizație lunară pentru bunicii care au grijă de nepoți – proiect de lege

Un proiect de lege care prevede această măsură așteaptă adoptarea în Parlament ca mai apoi să fie publicat în Monitorul Oficial. Mii de români ar putea astfel beneficia de 650 de lei indemnizație lunară, cu anumite condiții.

În mod concret, dacă proiectul se va aplica, oricare dintre bunicii care au grijă de nepoții naturali sau adoptați vor beneficia de această indemnizație de creștere de 650 de lei. Condiția este ca părinții care se află în concediul de creștere să renunțe la acesta mai repede și să revină la muncă.

Unde se depun cererile și când va înceta această indemnizație

În primul rând, pentru a beneficia de această sumă, bunicii vor trebui să locuiască în România împreună cu nepoții pentru care o cer, să se ocupe efectiv de creșterea și îngrijirea acestora și să aibă acordul părinților celor mici.

Cererile în acest sens vor trebui depuse la primăria orașului de domiciliu. Această cerere trebuie să fie însoțită de actul de identitate al solicitantului, certificatul de naștere al copilului, acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

Acest drept va înceta atunci când beneficiarul este condamnat la închisoare, a decedat, nu mai îndeplinește condițiile inițiale sau dacă nu ridică mandatele poștale timp de trei luni consecutiv.

sursă: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea