Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Inculpații din ”Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara” rămân după gratii

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, joi, 11 aprilie, ca nefondate, recursurile declarate de inculpaţii arestaţi în ”Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara”.

Prin încheierea Tribunalului Hunedoara din 6 aprilie a.c. au fost admise propunerile de arestare preventivă pentru 29 de zile formulate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cu privire la 9 persoane iar pentru altă persoană care s-a predat ulterior în 10 aprilie s-a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile de la data predării.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal că în perioada 2010-2012 au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, ai cărui membri au obţinut beneficii financiare substanţiale din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscala si spălare de bani, in domeniul farmaceutic

”Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, toţi cei 10 inculpaţi urmând să fie cercetaţi în  continuare în stare de arest preventiv”, precizează Cosmin Muntean, purtător de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia.

Inculpații au primit mandate de arestare după ce au fost reținuți și audiați de DIICOT, în urma unor descinderi în mai multe locaţii din judeţele Hunedoara şi Timiş.

Potrivit procurorilor ,,În perioada 2010 – 2012, doi medici de la Spitalul Judeţean Hunedoara – Secţia Oncologie au completat în fals sute de reţete cu medicamente, în special oncologice sau adjuvante, substanţe cu valori mari, pentru pacienţi cu afecţiuni oncologice aflaţi în tratament. Reţetele au fost predate liderilor grupării şi depuse ulterior pentru decontare, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, prin intermediul a trei societăţi comerciale care deţin farmacii în municipiile Hunedoara şi Deva, fiind încasată astfel, în mod ilegal, suma de aproximativ 3.300.000 lei”.

Medicii care eliberau reţetele primeau de la reprezentanţii farmaciilor diverse sume de bani, în funcţie de cantitatea de medicamente prescrisă ce urma să fie decontată. Pentru a ascunde provenienţa sumelor de bani încasate ilegal prin decontarea reţetelor false, membrii grupării le-au înregistrat ca împrumuturi din partea asociaţilor firmelor pe care le deţineau.

De asemenea, mai spun anchetatorii,  membrii grupării au înregistrat în evidenţele contabile ale celor trei farmacii facturi fictive din care rezulta aprovizionarea cu medicamentele prescrise şi decontate ilegal de la alte societăţi comerciale înfiinţate în acest scop. Iar ulterior, aceste firme erau ulterior înstrăinate altor persoane, care semnau actele de cesionare în schimbul unor sume modice, fără a primi in realitate activele si arhiva.

„Pentru a influenţa rezultatul cercetărilor, membrii grupului infracţional organizat au modificat în repetate rânduri evidenţele contabile şi actele de gestiune ale medicamentelor, urmărind inducerea în eroare a organelor de control care au efectuat verificările financiar-contabile în cauză. De asemenea, au întocmit acte fictive din care rezultă în mod fals distrugerea unor cantităţi de medicamente negăsite pe stoc cu ocazia controlului“, au mai precizat procurorii DIICOT.

Rulajul sumelor de bani realizat prin intermediul firmelor controlate de către membrii grupării depăşeşte suma de 11 milioane de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea