Rămâi conectat

Ştirea zilei

Incredibil! Augustin Căpâlnaș, fost preot și purtător de cuvânt al IPJ Alba, prins cu permis fals. Este comisar la Directia Rutieră

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preot şi şofer la Arhiepiscopia Alba Iulia,  pentru 10 ani, apoi polițist la Rutieră Alba Iulia și purtător de cuvânt al IPJ Alba, comisarul-şef de poliţie Augustin Căpâlnaș a fost prins cu permis de conducere fals. Acesta a condus timp de peste 15 ani autoturisme, fără să fi deținut niciodată vreun permis auto. Pe lângă autoturismul personal, polițistul a condus mașini de poliție din cadrul IPJ Alba și Poliția rutieră București dar şi autoturisme ale Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. Transferat la Bucureşti, Căpâlnaş a fost în repetate rânduri escortă la importanți oameni de stat români şi străini, în cadrul unor evenimente oficiale.

Augustin Căpâlnaș a renunțat la preoție în anul 2004, după ce a facut un curs la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). A absolvit in 1996 cursurile Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. În anul 2004 fostul a fost  numit ofiter de relatii cu publicul la Școala de Agenţi de Politie din Cluj-Napoca. Fostul preot a fost purtător de cuvânt la Inspectoratul Politiei Județene Alba.

Din anul 2009 a fost transferat la București inspector de poliție în cadrul Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane și recent a fost depistat că nu poseda permis de conducere. În scurt timp, a fost avansat comisar-șef în cadrul aceleași Direcții Rutiere.

În urma trecerii polițistului Augustin Căpâlnaș de la Departamentul Educatie Rutieră la Directia operativă a Politiei Rutiere a fost nevoie, la reîncadrare, de verificarea sa completă in baza de date a Poliției. Colegii farseorului au rămas uimiți de faptul că acesta nu a avut niciodată permis de conducere.

El  prezenta tot timpul o copie a unui permis de conducere al unei persoane care avea un nume aproape identic cu al lui, diferența fiind de o singură literă. Halucinant este faptul că el nu avea nici măcar un permis fals de conducere. Căpâlnaș le spunea superiorilor ca va aduce permisul ulterior. Le prezenta în schimb o copie a unui permis valabil, al unei persoane care nu avea nicio legătura cu el, existând posibilitatea ca această copie să fie falsificată.

Pe lângă sutele de amenzi și permise suspendate șoferilor indisciplinați, Căpâlnaș a făcut parte și din comisia de jurizare a concursului National “Educație rutiera – Educație pentru viata“ organizat in judetul Satu Mare.

Suspiciuni de tentativă de mușamalizare. Deși IGPR a descoperit încă din data de 28 februarie situația polițistului, a avut o reacție publică doar după prezentarea pe surse a cazului de pomină – Căpânaș.

UPDATE: Cu privire la cazul lui Augustin Căpâlnaș, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a comunicat următoarele.

“Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Control Intern, a efectuat verificări la Direcția Rutieră, încă din data de 28 februarie a.c., cu privire la situația unui ofițer față de care s-a constat că nu deținea permis de conducere. La finalizarea cercetărilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a dispus cercetarea disciplinară a polițistului. Totodată, s-a dispus extinderea cercetărilor pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta.”

UPDATE 2: Potrivit unor surse judiciare, în anul 2009, inspectorul de poliție Augustin Căpâlnaș a fost cercetat de procurorii DNA Alba Iulia fiind suspectat că a emis mai multe procese verbale de contravenție pe care nu le-a înregistrat conform procedurilor, existând suspiciunea că și-ar fi însușit banii din acele amenzi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea