Rămâi conectat

Actualitate

Închisoare de la 6 luni la 2 ani pentru cei care nu denunță abuzurile sexuale asupra minorilor: Modificare în Codul Penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele care nu denunță abuzurile sexuale asupra minorilor sunt pasibile de închisoare după modificarea Codului Penal. Aceștia riscă să stea în închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Ai auzit de foarte multe ori despre copii abuzați, despre care s-a aflat foarte târziu, deși dascălul, vecinul și, uneori chiar părintele a știut, dar nu a spus nimic. Astfel de crime împotriva copiilor ar trebui să nu se mai întâmple de azi, pentru că a fost modificat Codul Penal și cei care nu denunță abuzurile sexuale asupra minorilor sunt pasibili de închisoare de la 6 luni la 2 ani, chiar dacă vorbim de părinți, colegi, profesori sau vecini ai copilului abuzat.

Când vorbim despre abuz sexual asupra copilului vorbim chiar și de mesaje cu conotoații sexuale, de invitarea unui copil să vadă un film cu conținut pornografic sau de folosirea unui copil pentru cerșetorie, de exemplu, dar se poate merge până la viol. Atunci când are informații că un copil este supus acestor abuzuri, cel care a aflat este obligat de lege să anunțe Poliția sau Parchetul.

Introducerea acestei noi infracțini ar trebui să producă efecte și să nu mai avem de-a face cu abuz sexual, trafic sau exploatare asupra unui copil.

Până acum, era infracțiune daca cineva nu înștiința imediat că a auzit sau a văzut că se comite o faptă contra vieții sau o faptă care a avut ca urmare moartea unei persoane. Pedeapsa era de închisoiare de la 6 luni la 2 ani sau amendă. Acum, dacă cineva vede, aude sau află pe orice altă cale că se comite asupra unui minor o faptă de trafic și exploatare a persoanelor vulnerabile ori contra libertății și integrității sexuale, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea