Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru un sofer din Alba care a provocat un accident MORTAL: Daune morale de peste 100.000 lei pentru familia victimei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Închisoare cu suspendare pentru un sofer din Alba care a provocat un accident MORTAL: Daune morale de peste 100.000 lei pentru familia victimei

Un bărbat din Alba a fost condamnat la pedeapsa de un an şi 9 luni închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

De asemenea magistrații au acordat daune morale în valoare de peste 100.000 de lei familiei victimei, iar soția acestuia va primi o rentă viageră lunară în procent de 33% din venitul defunctul.

La data de 12.10.2020, orele 05:20, inculpatul în timp ce conducea autoturismul, pe DN 75, pe raza orașului Câmpeni, a acroșat-o pe victimă, pieton care se deplasa în aceeași direcție de mers pe acostamentul de la marginea drumului, aceasta din urmă suferind leziuni corporale grave ce au condus la deces.

Din declarațiile martorului – coleg de serviciu cu victima, reiese că, în momentele premergătoare accidentului, acesta se deplasa pe acostamentul drumului din partea dreaptă a sensului de mers Câmpeni-Bistra, iar victima se deplasa în spatele său la o distanță mică, de aproximativ 3-4 metri, purtând discuții împreună, dar nu poate preciza dacă aceasta se deplasa pe acostamentul drumului sau pe partea carosabilă.

Când au ajuns în dreptul pieței agroalimentare din orașul Câmpeni, circulând tot pe acostamentul drumului, a auzit în spatele său o bubuitură, iar, când s-a întors, l-a văzut pe coleg căzut pe spate, cu fața în sus, pe acostamentul drumului cu pământ, cu capul spre marginea drumului din asfalt. Când s-a întors să vadă ce s-a întâmplat, pe lângă martor a trecut un autoturism de culoare albă, pe partea carosabilă pe asfalt, care nu a oprit la fața locului, continuându-și deplasarea și oprind la o distanță de aproximativ 50 metri, după un pod, apoi conducătorul auto a venit pe jos spre cei doi.

Aspect foarte important în ceea ce priveşte modul de stabilire a despăgubirilor civile pentru succesorii acestuia, instanţa are în vedere că victima a circulat în condiţii de noapte fără a purta echipament reflectorizant, iar în momentul în care a ajuns în dreptul trecerii de pietoni, amplasată anterior locului producerii accidentului, a traversat drumul şi ulterior s-a deplasat pe partea stângă a drumului pe trotuar sau acostament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea