Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru inculpații din ”Dosarul impermeabilelor” de la IPJ Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat marți, 26 septembrie, decizia definitivă în urma soluţionării dosarului penal în care au fost trimişi în judecată Ciocârlan Marcel (fost ofiţer de poliţie cu funcţia de contabil şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba), Ciugudean Adrian (fost agent de poliţie cu funcţia de gestionar în cadrul Serviciului Logistic al I.P.J Alba) şi Jurje Vale Ioan (administrator la SC Textil Division SRL Baia Mare).

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Cosmin Muntean, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi Inspectoratul General al Poliţiei Române şi rejudecând cauza a decis condamnarea inculpatului Ciocîrlan Marcel la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice, uz de fals, instigare la fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, îl condamnă pe inculpatul Ciugudean Adrian la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, iar pe Jurje Vale Ioan la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Curtea de Apel Alba Iulia a admis acţiunea civilă formulată în cauză de Inspectoratul General al Poliţiei Române și îi obligă pe inculpaţi să plătească în solidar suma de 63.410,34 lei, menţinând măsura asigurătorie a aplicării sechestrului asigurător până la concurenţa acestei sume.

Curtea de Apel Alba Iulia desfiinţează în întregime înscrisurile false utilizate la săvârşirea infracţiunilor. Hotărârea instanţei este definitivă.

Reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpaților după ce au stabilit că aceștia ar fi prejudiciat patrimoniul Inspectoratului General al Poliţiei Române cu 119.116,62 lei.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2006 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a efectuat o achiziţie publică de articole de îmbrăcăminte (impermeabile) prin procedura cererii de ofertă, câştigătoarea stabilită fiind firma S.C. Textil Division S.R.L. Baia Mare, firmă având ca asociat şi administrator pe Ioan Vale Jurje. La data de 15 decembrie 2006, în calitate de contabil şef al I.P.J Alba şi responsabil cu exercitarea controlului preventiv propriu pentru această unitate de poliţie, Marcel Ciocîrlan a dispus efectuarea în mod nelegal a plăţii în sumă totală de 151.414,41 lei către S.C. Textil Division S.R.L. Baia Mare pentru achitarea unui număr de 511 impermeabile cumpărate conform contractului de furnizare de produse, deşi în realitate au fost executate şi predate doar 109 impermeabile comandate. În felul acesta, s-a cauzat o pagubă în patrimoniul Inspectoratului General al Poliţiei Române în cuantum total de 119.116,62 lei (reprezentând contravaloarea bunurilor nepredate şi neexecutate la data respectivă), suma respectivă reprezentând avantaj patrimonial pentru firma S.C. Textil Division S.R.L. Baia Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Primăria comunei Întregalde va fi modernizată și extinsă: Investiție de peste 419.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Primăria comunei Întregalde va fi modernizată și extinsă: Investiție de peste 419.000 lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuția unor lucrări pentru obiectivul de investiții „Modernizare și extindere clădirea Primăriei, comuna Întregalde”. Valoarea totală estimată a investiției este de 419.169,16 lei, fără TVA.

Scaderea continua a numarului de locuitori al comunei este un factor care semnalizeaza necesitatea unor investitii imediate in cresterea calitatii vietii locuitorilor, respectiv atragerea turistilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

O astfel de investitie este si modernizarea si extinderea cladirii primariei comunei Intregalde, loc care poate servi intalnirilor locuitorilor, in special al celor mai tineri, dar si un loc de primire a turistilor, fie ca au sosit cu masinile sau cu bicicletele care le pot lasa in siguranta in parcarea propusa pentru a descoperi pe jos cadrul natural si construit al comunei.

Se propun urmatoarele lucrari:

– se propune un pachet de trepte pentru accesul principal în clădire, acoperite de o copertină propusă, cu structură alcătuită din elemnente de lemn; acestea sunt poziţionate între axele F-H/7-9;

– se propune o rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi între axele D-E/7-12;

– se propune o terasă de legătură între axele C-E/5-9, zona care va fi acoperită de o copertină cu structură din stâlpi şi grinzi de lemn;

– se propune amenajarea unor grupuri sanitare în încăperea existentă (fost Birou), între axele A-B/3-5. Grupurile sanitare vor fi pe sexe. Unul dintre grupurile sanitare va fi destinat pentru femei, iar celălalt grup sanitar va fi pentru persoane cu dizabilităţi, însă va putea fi folosit şi de către bărbaţi;

– se va propune o pardoseală nouă, în interiorul umătoarelor încăperi: Grupuri Sanitare; Hol; Secretariat; Contabilitate; Registru Agricol; Casierie; Arhivă; Bibliotecă

– se propune înlocuirea parţială a tâmplăriei;

– diafragma de zidărie fisurată poziţionată în axul 4/E-F, se va cămăşui pe o fâşie de 0.50 m de o parte şi alta a fisuri, pe ambele feţe ale peretelui şi se va retencui cu mortar M100T;

La accesul principal se vor amenaja următoarele: pachetul de trepte propus şi va fi acoperit de o copertină nou propusă, cu structură din lemn. La terasa acoperită se vor amenaja un pachet de trepte şi o copertină cu structură din lemn. Se va crea o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Se va cămăşui zidul din axul 4/E-F.

Se va realiza demontarea usii exterioare din hol si a usii interioare de acces in grupurile sanitare si inlocuirea acestora cu usi noi. Se vor demonta ferestrele si glafurile din grupurile sanitare, biblioteca, arhiva si inlocuirea lor cu altele noi cu tamplarie din PVC.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Alertă în Alba: Tânără de 17 ani din Sântimbru, dată DISPĂRUTĂ. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Alertă în Alba: Tânără de 17 ani din Sântimbru, dată DISPĂRUTĂ. A plecat de acasă și nu a mai revenit

Polițiștii din Alba caută o minoră care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 14 august 2022, în jurul orei 16,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o femeie din comuna Sântimbru, cu privire la faptul că, în noaptea de 12/13 august, fiica sa, MIRCEA MĂDĂLINA DENISA, de 17 ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Minora are următoarele semnalmente:

Elit - Gustul Desăvârșit

-160 cm înălțime;
-54 kg;
-brunetă
-Ochi căprui;
-Față ovală;

La data plecării purta tricou alb, colanți negri, șlapi alb cu roșu;

Polițiștii desfășoară cercetări, în vederea identificării minorei, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică imediată: COD GALBEN de INUDAȚII în Alba și alte județe. Zonele vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ALERTĂ hidrologică imediată: COD GALBEN de INUDAȚII în Alba și alte județe. Zonele vizate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis duminică seara o avertizare imediată de Cod Galben pentru județul Alba valabilă până la ora 24:00.

COD GALBEN perioada 14.08.2022 ora 18:20 – 14.08.2022 ora 24:00

Elit - Gustul Desăvârșit

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – bazin amonte S.H. Scărișoara și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Scărișoara – amonte S.H. Turda, județele Alba și Cluj.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

COD GALBEN perioada 14.08.2022 ora 17:10 – 14.08.2022 ora 24:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Mureș – bazin amonte S.H. Luduș; Târnava Mica – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Harghita, Mureș, Bistrița – Năsaud, Alba.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea