Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru inculpații din ”Dosarul impermeabilelor” de la IPJ Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat marți, 26 septembrie, decizia definitivă în urma soluţionării dosarului penal în care au fost trimişi în judecată Ciocârlan Marcel (fost ofiţer de poliţie cu funcţia de contabil şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba), Ciugudean Adrian (fost agent de poliţie cu funcţia de gestionar în cadrul Serviciului Logistic al I.P.J Alba) şi Jurje Vale Ioan (administrator la SC Textil Division SRL Baia Mare).

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanței, Cosmin Muntean, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile declarate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi Inspectoratul General al Poliţiei Române şi rejudecând cauza a decis condamnarea inculpatului Ciocîrlan Marcel la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice, uz de fals, instigare la fals intelectual, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, îl condamnă pe inculpatul Ciugudean Adrian la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, iar pe Jurje Vale Ioan la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, Curtea de Apel Alba Iulia a admis acţiunea civilă formulată în cauză de Inspectoratul General al Poliţiei Române și îi obligă pe inculpaţi să plătească în solidar suma de 63.410,34 lei, menţinând măsura asigurătorie a aplicării sechestrului asigurător până la concurenţa acestei sume.

Curtea de Apel Alba Iulia desfiinţează în întregime înscrisurile false utilizate la săvârşirea infracţiunilor. Hotărârea instanţei este definitivă.

Reamintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpaților după ce au stabilit că aceștia ar fi prejudiciat patrimoniul Inspectoratului General al Poliţiei Române cu 119.116,62 lei.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2006 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a efectuat o achiziţie publică de articole de îmbrăcăminte (impermeabile) prin procedura cererii de ofertă, câştigătoarea stabilită fiind firma S.C. Textil Division S.R.L. Baia Mare, firmă având ca asociat şi administrator pe Ioan Vale Jurje. La data de 15 decembrie 2006, în calitate de contabil şef al I.P.J Alba şi responsabil cu exercitarea controlului preventiv propriu pentru această unitate de poliţie, Marcel Ciocîrlan a dispus efectuarea în mod nelegal a plăţii în sumă totală de 151.414,41 lei către S.C. Textil Division S.R.L. Baia Mare pentru achitarea unui număr de 511 impermeabile cumpărate conform contractului de furnizare de produse, deşi în realitate au fost executate şi predate doar 109 impermeabile comandate. În felul acesta, s-a cauzat o pagubă în patrimoniul Inspectoratului General al Poliţiei Române în cuantum total de 119.116,62 lei (reprezentând contravaloarea bunurilor nepredate şi neexecutate la data respectivă), suma respectivă reprezentând avantaj patrimonial pentru firma S.C. Textil Division S.R.L. Baia Mare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: BEC a ANULAT (desființat), ca NELEGALE constituirea birourilor electorale din județul Alba! Biroul Electoral Central a deființat astăzi, prin hotărârea nr. 34, constituirea Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 1 Alba și a birourilor de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Alba. Practic întreaga procedură de constituire a birourilor electoarele din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea