Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Închirierea locuințelor sau spațiilor în blocurile cu bulină roșie, interzisă: Proprietarii care încalcă legea riscă amenzi de până la 10.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Închirierea locuințelor sau spațiilor în blocurile cu bulină roșie, interzisă: Proprietarii care încalcă legea riscă amenzi de până la 10.000 de lei

La începutul anului 2024, legea privind măsurile de reducere a riscului seismic pentru clădiri a fost modificată, astfel închirierea locuințelor ori spațiilor în blocurile cu bulină roșie este interzisă. Cei care încalcă legislația riscă amenzi usturătoare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Apartamentele situate în clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, cunoscute sub denumirea de clădiri cu bulină roșie, nu pot fi închiriate.

Potrivit Legii 426/2023, care modifică Legea 212/2022 referitoare la reducerea riscului seismic al clădirilor, este interzisă închirierea sau cedarea în folosință a locuințelor situate în clădirile clasificate în clasa de risc seismic RsI. Legea a intrat în viagoare de la 6 ianuarie 2024.

Interdicția de da în chirie astfel de imobile rămâne în vigoare până când clădirea este consolidată, dacă proprietarii decid să efectueze lucrările de consolidare. Proprietarii care încalcă această interdicție vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei, potrivit bugetul.ro.

De asemenea, noua lege interzice și desfășurarea de activități permanente sau temporare în spațiile publice, care implică adunări de persoane – cel puțin 50 de persoane într-o încăpere. Contravențiile în acest sens pot duce, de asemenea, la amenzi de până la 10.000 de lei.

Contractele aflate în derulare pentru închirieri sau alte activități se vor încheia în mod automat în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a noii legi, adică până pe 5 februarie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea