Rămâi conectat

Actualitate

Încheierea noilor contracte pentru energia electrică: Detalii importante de știut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte de furnizare a energiei pe piaţa concurenţială se încheie la finalul lunii iunie. Este bine să știți câteva detalii importante.

În primul rând, semnarea unui nou contract de furnizare de energie electrică, pe piața liberă, se poate face chiar și online, fără a sta la cozi.

În mod normal, consumatorii ar fi trebuit să primească deja de la actualul lor furnizor oferta cea mai avantajoasă, precum și reducerea comercială acordată, cu mențiunea perioadei de aplicare.

Dar dacă până la 30 iunie 2021 nu decis să treacă în piața concurențială, vor pierde reducerea aplicată până atunci și vor beneficia, în continuare, de serviciul universal, care, de principiu, este mai scump.

Pentru încheierea unui nou contract de furnizare a energiei electrice, demers gratuit și care nu implică riscul deconectării ori modificări de ordin tehnic, consumatorii pot lua legătura cu orice furnizor de energie electrică, pot alege oferta cea mai convenabilă sau pot decide în funcție de documentele pe care ar trebui să le fi primit deja de la furnizorul actual (informarea privind procesul de liberalizare, precum și formularul de selecție ofertă).

Pentru a putea compara ofertele furnizorilor, consumatorii pot accesa comparatorul de oferte de pe portalul ANRE, precum și cel de pe site-ul Consiliului Concurenței, precizează Avocatnet.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea