Rămâi conectat

Curier Județean

Începând de săptămâna viitoare, maidanezii vor fi strânși de pe străzile din Ocna Mureș

Publicat

în

Primăria Ocna Mureș a rezolvat problema câinilor maidanezi care, potrivit sesizărilor făcute de cetățeni, sunt văzuți în număr tot mai mare pe străzile orașului. Administrația locală a încheiat recent un contract cu Asociaţia Centrul de Ecarisaj Turda, care va asigura, începând de săptămâna viitoare, activităţile specifice de gestionare a câinilor fără stăpân din oraş.

Potrivit purtătorului de cuvânt Iulian Olariu, asociația va identifica animalele, le va captura și le va preda la Centrul de Ecarisaj Turda unde li se vor acorda consultații medicale de specialitate în vederea realizării trierii şi pentru pentru administrarea tratamentelor necesare. Câinii marcaţi prin tatuaj, cipati, cu zgărzi, vor fi cazaţi într-un spaţiu separat, amenajat conform legii iar câinii predaţi ca revendicaţi sau adoptaţi vor fi monitorizați pentru o perioadă de minimum trei luni.

Activitatea de capturare, identificare și punere sub control a câinilor comunitari, se va desfășura de către Centrul de Ecarisaj prin patrulare pe timp de zi și noapte. Pentru desfășurarea în bune condiţii de ordine și disciplină, personalul de capturare poate solicita sprijinul Poliției Locale. Capturarea și identificarea câinilor comunitari trebuie să se facă prin metode care nu cauzează dureri, suferinţe fizice sau psihice animalelor. Acestea vor fi cazate în funcţie de sex, stare de sănătate, rasă, vârstă, stare de agresivitate, vor fi deparazitate imediat după identificare, în Centrul de Ecarisaj Turda, vor fi marcate și înregistrate în Registrul de Evidență. (…) Centrul de Ecarisaj Turda se obligă să contribuie la asigurarea condiţiilor corespunzătoare de adapostire iar după încredinţarea prin revendicare unui stapan sau prin adopţie acesta să fie monitorizat pe o durată de minim trei luni pentru a asigura animalului condiţiile de adapostire, hrănire și igenă corespunzătoare.

Electrica Furnizare Discount

Întreținerea câinilor comunitari aflaţi în Centrul de Ecarisaj Turda se face prin: asigurarea pazei și integrității incintei; asigurarea aprovizionării cu hrană pentru animalele din adăpost de către Centrul de Ecarisaj; distribuirea hranei și a apei în mod ritmic de către îngrijitor, conform recomandărilor medicului veterinar al Centrului; administrarea medicamentației sau a hranei speciale se face de către medicul veterinar.

Animalele capturate și aflate în adăpostul Centrului de Ecarisaj Turda, nerevendicate vor fi obligatoriu sterilizate, vaccinate și deparazitate. (…) Câinii nerevendicaţi sau neadoptaţi în termen de zece zille de la data capturării vor fi reteritorializati sau predaţi adăposturilor sau asociaţiilor private numai după deparatizare, sterilizare, vaccinare antirabică, aplicarea tratamentelor şi a semnelor distinctive de identificare. Animalele cu afecţiuni cronice, cele foarte bătrâne precum și cele desoebit de agresive, vor fi eutanasiate numai la recomandarea scrisă a medicului veterinar al serviciului de ecarisaj, dupaă un consult de specialitate. Răspunderea pentru decizia de eutanasiere precum şi executarea procedeului şi conducerea evidenţei revine în totalitate prestatorului”, se arată în contractul încheiat de primărie cu asociația din Turda

Pentru executarea obligaţiilor asumate de prestator primăria va achita suma de 215 lei (inclusiv TVA) pentru fiecare animal pentru care s-au prestat serviciile convenite în contract, suma maximă care se poate achita celor care prestează serviciul de ecarisaj fiind 12.900 de lei la care se adaugă TVA-ul aferent.

Suma stabilită între părțile contractante include identificare/capturare; transport; preluare, înregistrare,consult medical, triere; sterilizare; vaccin polivalent; vaccin antirabic; deparazitare internă și externă; carnet de sănătate; cazare.

Durata contractului este de 12 luni, acesta putând fi prelungit pentru o perioadă de cel mult jumătate din perioada iniţială, prin act adiţional încheiat între părţi, cu păstrarea clauzelor contractuale.

Publicitate

Curier Județean

Vigilența polițiștilor din Sebeș a învins „talentul și antrenamentul” unei femei specializată în furt. Mesaj de mulțumire din partea păgubitei

Publicat

în

Vigilența polițiștilor din Sebeș a învins „talentul și antrenamentul” unei femei specializată în furt. Mesaj de mulțumire din partea păgubitei

O persoană din Sebeș dorește să adreseze mulțumiri polițiștilor din Sebeș ce au dat dovadă de vigilență și profesionalism cu privire la cazul în care aceasta a fost implicată în calitate de victimă a unui furt calificat.

În luna iulie a anului trecut păgubita se afla în Piața din Sebeș, în momentul când aceasta s-a oprit să cumpere roșii de la un comerciant, a fost deposedată de suma de 2000 de euro ce se regăseau într-un plic aflat în geanta sa, într-o fracțiune de secundă.

În urma acestui eveniment nefast păgubita a fost transportată la spitalul din Târgu Mureș cu elicopterul Smurd cu diagnosticul de infarct miocardic, ca urmare a trăirilor produse de pierderea financiară suferită.

Electrica Furnizare Discount

Ulterior, din ancheta polițiștilor a reieșit că făptașa nu era la prima abatere, săvărșind acțiuni penale similare și în alte orașe, unde ori nu a fost identificată, ori persoanele păgubite și-au retras plângerea depusă pe numele ei.

Păgubita dorește să le mulțumească polițiștilor de la Inspectoratul Sebeș pentru profesionalismul de care au dat dovadă, reușind să dea de urma făptașei, ceea ce a condus și la recuperare sumei de bani de care victima a fost deposedată.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Furia vântului a răvășit o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei. Alba Iulia sub asediul naturii

Publicat

în

FOTO| Furia vântului a răvășit o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei. Alba Iulia sub asediul naturii

Natura se dezlănțuie în Alba Iulia. După ce o bucată de acoperiș a „aterizat” pe trotuar în zona Flanco de pe Bulevardul Revoluției și un copac s-a prăvălit peste o mașină parcată în Zona Arnsberg, o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei a fost răvășită de puterea vântului.

Citește și : UPDATE FOTO| Un copac s-a prăvălit peste un autoturism, în zona Arnsberg din Alba Iulia. Pompierii intervin la fața locului

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru joi, 5 august, COD PORTOCALIU de furtuni, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, în județul Alba și mare parte a țării.

Electrica Furnizare Discount

sursa foto Facebook: A.A. Micu

Citește mai mult

Curier Județean

UPDATE FOTO| Un copac s-a prăvălit peste un autoturism, în zona Arnsberg din Alba Iulia. Pompierii intervin la fața locului

Publicat

în

UPDATE FOTO| Un copac s-a prăvălit peste un autoturism, în zona Arnsberg din Alba Iulia. Pompierii intervin la fața locului

Joi, în jurul orei 17:20,  un copac a căzut peste un automobil ce era parcat în zona Arnsberg din municipiul Alba Iulia. Este de menționat faptul că proprietarul autoturismului poate să fie despăgubit de către administrația locală dacă acest copac se află, ori se afla pe un domeniu aflat în administrarea publică.

Citește și: FOTO| O bucată din acoperișul unui bloc din zona Flanco, Alba Iulia, a „aterizat” pe trotuar

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru joi, 5 august, COD PORTOCALIU de furtuni, vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și grindină, în județul Alba și mare parte a țării.

Electrica Furnizare Discount

UPDATE : Pompierii din Alba Iulia s-au deplasat la locul incidentului cu un maxim de promptitudine. Aceștia intervin la fața locului pentru înlăturarea copacului căzut peste autoturismul parcat în zona Arnsberg și a pericolului reprezentat de acesta.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare