Încep lucrările la ROSTURILE de la podul peste râul Mureș, la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș. Garanția este de 10 ani

Podul peste Mureș la ieșire din Alba Iulia spre Sebeș va avea rosturi noi • Valoarea contractului încheiat de CNAIR cu o firmă din București este de 522.800 de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat un contract în valoare de 522.800 de lei fără TVA cu singura firmă care s-a arătat interesată să execute lucrările de înlocuire a rosturilor de dilatație la podul pe DN1 peste râul Mureș, la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș.

Prin contractul încheiat, firma executantă – SC TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL trebuie să ofere 10 ani garanție pentru lucrare și se obligă să intervină de câte ori este solicitată pentru eventuale remedieri. Asta în condițiile în care numărul mașinilor care traversează zilnic județul Alba pe DN1 ajunge și la 50.000, între care o pondere foarte mare o au camioanele și mașinile grele.

În aceste condiții, periodic, în special după fenomene de îngheț-dezgheț și pe caniculă, se formează adevărate cratere tocmai în zona rosturilor de dilatație, gropi care necesită frecvent intervenții. ”Lucrările de reparație și înlocuire a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație trebuie să fie garantate minimum 10 ani de la recepția la terminarea lucrărilor, iar executantul trebuie să asigure din efort propriu, ori de câte ori este necesar, repararea sau înlocuirea acestora și remedierea efectelor deteriorărilor structurii, ca urmare a defecțiunilor dispozitivului apărute în perioada de garanție.

Lucrările de reparații și înlocuire a rosturilor de dilatație cuprind și reparațiile la cale în zona rostului (dacă sunt necesare), conform normativelor aflate în vigoare.

Firma care livrează dispozitivul trebuie să asigure, între altele, livrarea elementelor interșanjabile, la cerere, pe durata de 10 ani de la punerea în operă a dispozitivului (…)”, se arată în documentația de atribuire.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Fery 24 iunie 2019 at 18:47

NUMA ASTA NE MAI LIPSEA.
FACI PESTE O ORA INTRE SEBES SI ALBA IULIA SI FARA REPARAREA ROSTURILOR.
ROSTURILE AU FOST REPARATE IN FIECARE AN SI NU TIN.
CE ROST MAI ARE REPARAREA ROSTURILOR?

MAI BINE DINAMOTATI PODUL SI CONSTRUITI ALTUL CU 6 BENZI PE UN SENS…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...