Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: Incendiu la o fabrică de mobilă din Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit duminică, 8 iulie, în jurul orei 17.30 la o fabrică de mobilă din municipiul Aiud, judeţul Alba.

Pompierii militari ai ISU Alba intervin pentru stingerea flăcărilor care au cuprins acoperişul ce se întinde pe o suprafaţă de 1000 mp.

Trei echipaje de poliţie au ajuns la faţa locului şi asigură perimetrul în zona incendiului la SC Mobila Aiud SRL.

UPDATE: Focul a distrus hala de producție și anexele. S-a reușit salvarea arhivei și calculatoarelor. În momentul în care a izbucnit incendiul se afla în incintă doar paznicul  care a văzut flăcările și a sunat la numărul de urgență 112.

În prima fază s-a intervenit pentru localizarea incendiului deoarece exista pericolul ca acesta să se extindă la casele situate foarte aproape de fabrică.

Din primele date de la fața locului rezultă că este vorba de un scurtcircuit dar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs incendiul și pentru evaluarea pagubelor.

Fabrica de Mobilă din Aiud urma să fie mutată, în scurt timp, într-o nouă locație, în Rădești.

UPDATE raport ISU: Pentru stingerea incendiului au fost mobilizaţi 50 pompieri militari de la sediul inspectoratului, Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia, Detaşamentul de Pompieri Aiud şi Garda de Intervenţie Blaj. În incendiu au ars hale de producţie şi anexe pe o suprafaţă totală de aproximativ 1500 mp.

Au fost distruse acoperişul halelor de producţie, 2 buncăre de rumeguş, atelier mecanic, atelier de tâmplărie, 2 uscătoare material lemnos, sala de prezentare produse finite, centrala termică, utilaje folosite în procesul de producţie, instalaţiile electrice, materie primă (cherestea, rumeguş, etc) şi produse finite. Valoarea  pagubelor este de aproximativ 6 000 000 lei.

Acţiunea de stingere a durat peste 8 ore evitându-se extindearea incendiului la 2 case şi o parohie greco-catolică din imediata apropiere precum şi la magazia de produse inflamabile (lacuri, vopsele), clădirea de birouri şi alte aterliere şi magazii învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în continuare cercetată de o comisie a inspectoratului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea