Rămâi conectat

Actualitate

Incendiu la două anexe gospodărești din localitatea Târsa, comuna Avram Iancu. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pompierii din Câmpeni au fost chemați să intervină, marți seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Târsa din comuna Avram Iancu.

Din primele informații, au fost cuprinse de flăcări două anexe gospodărești, o magazie și o bucătărie de vară.

Potrivit ISU Alba, incendiul a fost localizat, iar în jurul orei 21.40 se lucra pentru stingerea acestuia.

UPDATE: Având în vedere faptul că flăcările ajungeau până aproape de firele de alimentare de înaltă tensiune, pentru a înlătura orice pericol, curentul electric a fost întrerupt temporar de Electrica, iar cinci localități din Apuseni au fost lăsate în beznă. Este vorba despre orașul Câmpeni și comuna Sohodol, care au fost afectate parțial, și comunele Vidra, Avram Iancu și Gârda de Sus, în totalitate.

Potrivit directorului Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice  Alba, Bogdan Medrea, la ora 22.40, erau fără curent 496 de abonați. Acesta a precizat că alimentarea cu energie electrică va rămâne întreruptă până când ISU va confirma că incendiul este stins.

UPDATE ISU Alba, ora 23.55: La stingerea incendiului de la Târsa nu mai există pericol de electrocutare, urmând a se relua furnizarea energiei eletrice pentru cei 496 de abonați deconectați.

UPDATE ISU Alba, miercuri, 12 aprilie: Stația de Pompieri Cîmpeni a intervenit marți, la ora 21:00, în loc. Tîrsa, comuna Avram Iancu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei case de locuit, proprietatea lui L.M.M.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Avram Iancu.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars adăpostul pentru animale și anexele (magazie șopron, bucătăria de vară, atelier tâmplărie din lemn) pe o suprafață de aproximativ 120 m2  cu învelitoare din tablă.

Din cauza amplasării anexelor gospodărești sub rețeaua de 110kw a fost necesară intervenția echipei Electrica S.A. care a oprit alimentarea cu energie electrică. Au fost afectate parțial orașul Cîmpeni și comuna Sohodol și total comunele Vidra, Avram Iancu și Gîrda de Sus, aproximativ 496 abonați.

Cauza probabilă a acestui incendiu  – jar sau scântei căzut din sistemele de încălzit.

Potrivit ISU Alba, pagubele se ridică la suma de aproximativ 120.000 de lei.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea