// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Incendiu în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeș

Aproape 20 de pompieri cu patru autospeciale intervin, marți, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeș, companie lider în industria europeană de prelucrare a lemnului. 

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au declarat că incendiul din curtea fabricii de cherestea din Sebeș a izbucnit la tocătura de lemn și nu au fost persoane rănite.

”Se intervine la ora aceasta cu patru autospeciale și 16 subofițeri. La fața locului a ajuns și o autospecială SMURD, pentru orice eventualitate, însă nu au fost persoane rănite. Incendiul este localizat, nu există pericol de extindere. Se lucrează la stingere”, potrivit ISU Alba.

Surse oficiale au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că fabrica la care a izbucnit incendiul aparține grupului Holzindustrie Schweighofer.

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului.

În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania și o fabrică de viscoză în Austria.

Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

UPDATE, reacția Holzindustrie Schweighofer: Astăzi, în jurul orei 16:00, la depozitul de bio-masă a avut loc un incendiu. Echipa internă de pompieri este bine pregătită și a intervenit conform planurilor de intervenție de urgență, astfel încât nici o persoană nu a fost pusă în pericol și nu au existat victime. Tot conform planului de intervenție, au fost anunțați și pompierii militari, care au sosit la fața locului și au coordonat localizarea și lichidarea incendiului.

„Chiar dacă intervenția s-a desfășurat în condiții corespunzătoare, vom efectua o investigație completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului, și vom lua toate măsurile necesare de îmbunătățire așa încât, pe viitor, să prevenim orice astfel de evenimente nedorite. Siguranța angajaților este prioritatea nr. 1 a firmei noastre”, a declarat Răzvan Cosma, director HS Sebeș.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

loading...

3 Răspunsuri la Incendiu în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeș

 1. Nelu 12.09.2017 la 20:39

  La asta trebuie data foc urgent pana nu este prea tarziu pana nu ne omoara talibanii astia pe toti ln primul rand ne iau aerul pe fata si dupa aceea ne umple pe noi sebesenii de formalehida adica de cancer pe fata.

 2. dorel 13.09.2017 la 12:08

  ce mint astia de la Holz…

  nu a luat smurdu un muncitor ranit??
  de ce mint??
  ne mint, ne decimeaza padurile…ne omoara cu poluarea.

 3. Costel 14.09.2017 la 6:50

  Blestemul Sebeșenilor!!😆