Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Încă un elev din Alba Iulia a fost ”răpus”, duminică, de etnobotanice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou caz de intoxicație cu etnobotanice s-a înregistrat, duminică, în Alba Iulia. Un tânăr în vârstă de 17 ani, elev la un liceu din municipiu, a ajuns la Spitalul Județean Alba, cu simptomele specifice ale consumului unor astfel de substanțe: greață, vărsături și stare de somnolență. Totuși, acesta nu a recunoscut că starea în care a ajuns la Urgențe a fost cauzată de consumul unor substanțe interzise.

*Substanțele interzise creează tot mai multe probleme în rândul tinerilor

Reamintim că la începutul lunii aprilie, înaintea începerii programului ”Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, patru liceeni (trei fete și un băiat) au fost duși la spital, dintr-un local din Alba Iulia, cu ambulanțele SMURD în stare de semi-inconștiență după ce au consumat substanțe interzise. Adolescenții nu puteau să stea pe propriile picioare, motiv pentru care angajaţii barului au sunat la 112 să ceară ajutor. Unii susțin că astfel de substanțe alimentează distracția tinerilor.

În Vinerea Mare și în Duminica Paștelui, alți doi tineri din Cugir au ajuns la spital după posibile intoxicații. Ei nu au recunoscut că ar fi consumat substanțe interzise.

În data de 20 aprilie, alți doi tineri au manifestat aceleași simptome. Unul dintre ei, elev la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”, a ajuns la Urgențe direct de la școală, iar celălalt, în vârstă de 19 ani, a fost transportat la Psihiatrie.

Medicii avertizează că etnobotanicele foarte periculoase și pot avea efecte grave asupra sănătății; pot crea, în special, probleme renale și hepatice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea