Ziarul Unirea

Încă o țară a inclus România în lista țărilor „închise”. Românii nu vor mai fi primiți ca turiști în Danemarca

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, astăzi, 30 iulie 2020, autoritățile daneze au anunțat măsuri noi cu privire la condițiile de intrare pe teritoriul Danemarcei, măsurile vor intra în vigoare de la 1 august 2020, ora 00:00. Pe lista țărilor „închise” se află și România, alături de alte state precum Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile daneze, cetățenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autoritățile daneze competente. Pentru informații în limba română privind lista de „motive întemeiate”, este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga, la următorul link: http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.

ELIT

Intrarea cetățenilor care vin din România și care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

De la aceeași dată, 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetățenilor care vin din România.

Cu privire la tranzit, autoritățile daneze au precizat că acesta va fi permis în următoarele condiții:

· Deplasare în scop turistic într-o altă țară decât Danemarca; va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei.

· Deplasare într-o altă țară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.

Persoanelor cu simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.

Informații suplimentare cu privire la noile măsuri sunt disponibile la următorul link (limba engleză): https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark/travelling-in-or-out-of-denmark/entry-into-denmark .

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Copenhaga – 0045 27 35 55 37.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51908 , http://copenhaga.mae.ro/ și http://www.mae.ro/ .

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419