Încă o parte a traficului va fi scos din Sebeş: Centura ocolitoare a municipiului va face legătura între DN7 şi DN67 C, drumul spre Transalpina
Încă o parte a traficului va fi scos din Sebeş: Centura ocolitoare a municipiului va face legătura între DN7 şi DN67 C, drumul spre Transalpina
Municipiul Sebeș a încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA un Parteneriat de implementare (nr. 77843/85756/17.12.2020) pentru realizarea obiectivului de investiții „Drum de ocolire în partea de vest a municipiului Sebeș”.
Parteneriatul a fost încheiat în baza Ordinului Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor nr. 2103/03.12.2020 avizat de Ministerul Fondurilor Europene la propunerea Organismului Intermediar Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.
Obiectul acestui parteneriat îl constituie asigurarea conlucrării între parteneri în vederea realizării proiectului de infrastructură de transport printr-o finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (P.O.I.M) 2014-2020.
Finanțarea investiției este prevăzută și în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030 elaborat de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (cu o valoare de 35.909.000 lei, aproximativ 7,3 milioane de euro).
Prin punerea în practică a investiției „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” se va realiza o cale rutieră care va lega Drumul Național 7 (Sibiu – Deva) cu Drumul Național 67C preluându-se traficul greu de pe Valea Sebeșului prin ocolirea zonei locuite din municipiu și localitatea aparținătoare Petrești, cu evitarea tranzitării orașului de către autovehiculele cu tonaj sporit, cu problemele inerente de aglomerație și poluare.
Traseul noului proiect „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” se suprapune în mare măsură cu traseele drumurilor de exploatare agricolă existente în zonă și va reprezenta o alternativă de transport pentru cetățenii Sebeșului, pentru cei aflați în tranzit precum și pentru agenții economici.
Rețeaua stradală a municipiului Sebeș este în continuare solicitată de fluxuri importante de trafic greu. Realizarea unui drum ocolitor reprezintă o soluție pentru
decongestionarea traficului rutier prin scăderea semnificativă a numărului de vehicule grele care în prezent circulă pe rețeaua stradală urbană. De asemenea, scoaterea în afara orașului a traficului de tranzit va îmbunătăți condițiile de viață în municipiul Sebeș prin: reducerea poluării cu pulberi în suspensie și a poluării fonice, creșterea gradului de siguranță al circulației rutiere, inclusiv a pietonilor și bicicliștilor, creșterea fluenței circulației, diminuarea semnificativă a șocurilor mecanice induse de vehiculele grele asupra imobilelor.
Printre beneficiile aduse municipiului se numără reducerea traficului pe arterele urbane Augustin Bena, Valea Frumoasei și Dorin Pavel și în localitatea aparținătoare Petrești, reducerea timpului de deplasare, a aglomerației, nivelului de zgomot și poluării precum și protejarea infrastructurii stradale și a imobilelor riverane față de consecințele traficului greu. De asemenea, se va fluidiza traficul existent, se va reduce timpul de transport şi se vor elimina blocajele rutiere. Drept urmare, se vor îmbunătăţi parametrii relevanţi: creşterea vitezei, siguranţa rutieră, creşterea portanţei şi se vor îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale comunităţii locale.
Investiția „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” va contribui la dezvoltarea infrastructurii Sebeșului în folosul cetățenilor și a mediului de afaceri și reprezintă un nou pas în sensul creării unui sistem de transport modern și fiabil.
Cristina GANGA
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara
FOTO | Scriitorul și eseistul aiudean Ioan Hădărig distins cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara Ioan Hădărig, scriitor și eseist originar din municipiul Aiud, județul Alba, a fost distins miercuri, 20 noiembrie 2024, cu premiul „Cartea Anului” acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba-Hunedoara, pentru volumul „ASTĂZI CERUL […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan