Rămâi conectat

Curier Județean

Încă o parte a traficului va fi scos din Sebeş: Centura ocolitoare a municipiului va face legătura între DN7 şi DN67 C, drumul spre Transalpina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă o parte a traficului va fi scos din Sebeş: Centura ocolitoare a municipiului va face legătura între DN7 şi DN67 C, drumul spre Transalpina

Municipiul Sebeș a încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA un Parteneriat de implementare (nr. 77843/85756/17.12.2020) pentru realizarea obiectivului de investiții „Drum de ocolire în partea de vest a municipiului Sebeș”.

Parteneriatul a fost încheiat în baza Ordinului Ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor nr. 2103/03.12.2020 avizat de Ministerul Fondurilor Europene la propunerea Organismului Intermediar Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Obiectul acestui parteneriat îl constituie asigurarea conlucrării între parteneri în vederea realizării proiectului de infrastructură de transport printr-o finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (P.O.I.M) 2014-2020.

Finanțarea investiției este prevăzută și în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020 – 2030 elaborat de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (cu o valoare de 35.909.000 lei, aproximativ 7,3 milioane de euro).

Prin punerea în practică a investiției „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” se va realiza o cale rutieră care va lega Drumul Național 7 (Sibiu – Deva) cu Drumul Național 67C preluându-se traficul greu de pe Valea Sebeșului prin ocolirea zonei locuite din municipiu și localitatea aparținătoare Petrești, cu evitarea tranzitării orașului de către autovehiculele cu tonaj sporit, cu problemele inerente de aglomerație și poluare.

Traseul noului proiect „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” se suprapune în mare măsură cu traseele drumurilor de exploatare agricolă existente în zonă și va reprezenta o alternativă de transport pentru cetățenii Sebeșului, pentru cei aflați în tranzit precum și pentru agenții economici.

Rețeaua stradală a municipiului Sebeș este în continuare solicitată de fluxuri importante de trafic greu. Realizarea unui drum ocolitor reprezintă o soluție pentru

decongestionarea traficului rutier prin scăderea semnificativă a numărului de vehicule grele care în prezent circulă pe rețeaua stradală urbană. De asemenea, scoaterea în afara orașului a traficului de tranzit va îmbunătăți condițiile de viață în municipiul Sebeș prin: reducerea poluării cu pulberi în suspensie și a poluării fonice, creșterea gradului de siguranță al circulației rutiere, inclusiv a pietonilor și bicicliștilor, creșterea fluenței circulației, diminuarea semnificativă a șocurilor mecanice induse de vehiculele grele asupra imobilelor.

Printre beneficiile aduse municipiului se numără reducerea traficului pe arterele urbane Augustin Bena, Valea Frumoasei și Dorin Pavel și în localitatea aparținătoare Petrești, reducerea timpului de deplasare, a aglomerației, nivelului de zgomot și poluării precum și protejarea infrastructurii stradale și a imobilelor riverane față de consecințele traficului greu. De asemenea, se va fluidiza traficul existent, se va reduce timpul de transport şi se vor elimina blocajele rutiere. Drept urmare, se vor îmbunătăţi parametrii relevanţi: creşterea vitezei, siguranţa rutieră, creşterea portanţei şi se vor îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale comunităţii locale.

Investiția „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” va contribui la dezvoltarea infrastructurii Sebeșului în folosul cetățenilor și a mediului de afaceri și reprezintă un nou pas în sensul creării unui sistem de transport modern și fiabil.

Cristina GANGA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

8 decembrie: English 4 Kids, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. „Travelling: Means of Transport”, tema ultimei întâlniri din an

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 decembrie: English 4 Kids, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. „Travelling: Means of Transport”, tema ultimei întâlniri din an „Travelling: Means of Transport” este tema pe care organizatorii proiectului 3.10 English 4 Kids – Clubul de engleză o propun pentru activitatea ce se va desfășura în luna decembrie, la ultima întâlnire a clubului din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare