Rămâi conectat

Actualitate

Încă o GREVĂ spontană la un producător de tehnică militară din România: Angajații nu au primit salariile pe ultimele două luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Încă o GREVĂ spontană la un producător de tehnică militară din România: Angajații nu au primit salariile pe ultimele două luni

În dimineața zilei de miercuri, 9 martie, 370 de angajaţi de la producătorul de tehnică militară Carfil Braşov, au declanşat o grevă spontană, nemulţumiţi de faptul că nu au primit salariile pe ultimele două luni. Oamenii susţin că vor continua acţiunea de protest până când îşi vor primi banii.

Luna trecută angajații Uzinei Mecanice și a Fabricii de Arme Cugir au oprit lucrul și au cerut salarii mai mari și condiții mai bune de lucru, reușind după aproape două săptămâni de proteste să obțină o majorare care poate ajunge, în funcție de categoria de personal, până la 500 de lei.

Liderul sindicatului ICA, Suba Árpád, a declarat pentru News.ro, că angajaţii nu au primit salariul pe decembrie şi nici pe ianuarie.

“Angajaţii au restanţe salariale de două lunil. Ei nu au primit salariul pe decembrie şi ianuarie. Nu au primit nici tichetele de masă pe cele două luni. Oamenii sunt disperaţi şi astăzi dimineaţă au oprit lucrul şi au zis că nu se mai poate. Vor salariile restante să fie plătite. Din ce am înţeles vor continua şi în zilele următoare”, a afirmat liderul de sindicat.

El a precizat că la Carfil Braşov sunt 370 de angajaţi, iar peste 300 dintre ei au salariul minim.

“Sunt 370 de angajaţi, iar dintre aceştia peste 300 dintre ei au salariul minim, adică 2550 de lei. Nu numai că au salarii mici, nici nu le primesc”, a precizat Suba Árpád.

În 2001, Carfil Braşov este reorganizată ca filială a Companiei Naţionale ROMARM. În anul 2005 începe producţia de armament şi muniţie compatibilă cu cerinţele NATO. De asemenea, din 2006, Carfil dezvoltă activitatea de prestări servicii de service şi mentenanţă pentru armament în zonele de menţinere a păcii, precizează siteul Romarm.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea