Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Încă două decese din cauza gripei: Bilanțul epidemiei a urcat la 26 de decese și peste 7.000 de cazuri confirmate, la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat luni încă două decese din cauza gripei. Este vorba de două femei de peste 60 de ani care nu erau vaccinate antigripal. Bilanțul epidemiei de gripă a urcat deja la 26 de decese și peste 7.000 de cazuri erau deja confirmate, la nivel național.

Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat luni decesul unei femei de 64 de ani din județul Bistrita-Nasaud, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal, confirmata cu virus gripal tip A. Decesul a survenit pe 6 februarie, chiar în ziua în care a fost confirmată epidemia de gripă la nivel național.

Cea de-a doua femeie care a murit din cauza gripei are 66 de ani și este din județul Bistrita-Nasaud și avea afecțiuni preexistente și era nevaccinata antigripal.

Femeia a murit luni la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Este primul caz de deces în Caraș-Severin și al 24-lea la nivel național. Aceasta avea probleme medicale și nu era vaccinată antigripal.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, luni s-a înregistrat un prim deces din acest sezon pus pe seama gripei, fiind vorba despre o Femeia de 66 de ani a murit luni la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, scrie Mediafax.

Aflată la Secția ATI, aceasta avea insuficiență cardiacă severă, diabet și alte afecțiuni. În plus, era nevaccinată cu vaccinul antigripal.

Potrivit ultimilor raportări, în Caraș-Severin au fost înregistrate 21 de cazuri de gripă.

Potrivit acestui ultim caz, gripa a ucis în actualul sezon 26 de oameni. Până în prezent, au fost raportate la nivel national 7.022 cazuri de gripa clinica, raspandite pe intreg teritoriul tarii.

Numărul este aproape dublu fata de cele raportate in saptamana precedenta – 3.645 de cazuri, si fata de cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent – 3.455 de cazuri.

Epidemia de gripă a fost declarată la nivel național pe 6 februarie, după ce a fost raportat și al 18-lea deces din cauza gripei – un băiețel de un an și jumătate, nevaccinat. Până luni, 5 copii au murit, toți cu conditii medicale pre-existente și nevaccinați: băiețel de 2 ani, în București, fetiță de 11 luni din jud. Vaslui, băiat de 12 ani din București, băiat de 4 ani din jud. Cluj, băiețel de 1 an si 6 luni, din jud. Neamț.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea