Rămâi conectat

Actualitate

Încă 6 pacienţi VINDECAȚI de coronavirus în România: Câți sunt considerați însănătoșiți, de la începutul pandemiei, în țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Încă 6 pacienţi VINDECAȚI de coronavirus în România: Câți sunt considerați însănătoșiți, de la începutul pandemiei, în țară

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

După ce au fost multe cazuri de infecție cu COVID-19 în ultima vreme, au apărut într-un final și vindecări în România. Potrivit autorităților, mai mulți români au început să se vindece de coronavirus.

Câți pacienți sunt considerați vindecați de coronavirus, în România

UPDATE: Din cele 277 de persoane de pe teritoriul României infectate cu coronavirus, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

UPDATE: Informațiile oficiale de la orele 10:00 arată că din cele 246 de persoane testate pozitiv cu COVID-19, un număr de 19 oameni au fost declarați vindecați și externați din unitățile spitalicești.

UPDATE: Până în acest moment, sunt vindecați 16 pacienți, după cum urmează:

”De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Epidemia din România a luat amploare în ultimul timp. Lumea s-a panicat din ce în ce mai mult, astfel încât rafturile au ajuns să se golească. La autoizolare au apelat mulți, ceea ce e foarte bine pentru persoanele care își pot permite asta, deși nu au avut contact cu posibili infectați. Dar conform informaților publice, lucrurile nu stau chiar așa rău, deoarece, deși încă nu există nici un vaccin special pentru noua epidemie, oamenii se pot vindeca.

Ca și exemplu, sunt trei pacienți care au fost internați în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Pentru ei, în seara zilei de 14 martie s-au realizat procedurile de externare. Așadar, ultimele două rezultate ale testelor realizate pe cele trei persoane au fost negative. Pacienții sunt: o femeie de 26 de ani din Hunedoara, un bărbat de 44 de ani și fiica acestuia în vârstă de 16 ani, aceștia fiind tot din Hunedoara. La nivel național, sunt considerate 9 persoane care s-au vindecat, în urma infecției cu Covid-19.

Ce tratament li se aplică pacienților?

Deoarece coronavirus este înrudit cu virusu SARS, acesta are o serie specifică de tratamente. Fiecare caz de Covid-19 se tratează diferit, potrivit libertatea.ro. Totodată acestea nu sunt recomandate de utilizat acasă. Tratamentele sunt bazate mai ales în funcție de simptome. Conform Dr. Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la spitalul Matei Balș, din București, pacienții cu febră primesc Paracetamol și Algocalmin. Pentru tuse li se administrează Codeină sau Tusin.

Pentru tratamentul patogenic, se folosesc anti-infamatoarele, astfel încât pacienții primesc Nurofen, Brufen sau Diclofenac. În cazul în care apar simptome noi, se folosesc o combinație de medicamente anti-gripă și anti-HIV. În cele mai folosite situații se utilizează Tamiflu combinat cu Kaletra. A doua opțiune este Darunavir Cobicistat, combinat de astfel cu Tamiflu.

sursa: playtech.ro stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea