Rămâi conectat

Ştirea zilei

Încă 3 ani de închisoare pentru Gheorghe Drâmbărean, administratorul firmei Vidra Lux SRL Teiuș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tribunalul Alba a pronunțat, luni, sentința în dosarul în care administratorul firmei Vidra Lux SRL din Teiuș a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de evaziune fiscală – folosirea bunurilor societăţii în interes contrar acesteia. Instanța i-a aplicat o pedeapsă cu închisoarea, pe 3 ani. Totodată, Ilie Antemie, al doilea inculpat în dosar, a fost achitat.

Gheorghe Drâmbărean se află deja la închisoare, fiind condamnat și pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani. De asemenea, în calitate de administrator al societăţii Vidra Lux SRL Teiuş, a mai fost condamnat în mai 2013 de Curtea de Apel Alba Iulia la cinci ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune. În acest dosar a fost parte civilă Banca Comercială Română. Gheorghe Drâmbărean trebuia să plătească băncii, în solidar cu inculpatul Adriana Cipleu sumele de 255.548 euro, 574.087 lei, 4.127 dolari, reprezentând despăgubiri civile. În total, banca a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Bărbatul a mai fost condamnat la trei ani de închisoare, în noiembrie 2010, tot pentru înşelăciune într-un dosar în care este parte vătămată Banca Română de Dezvoltare. Şi în acest caz instanţa a dispus plata unor despăgubiri civile către bancă. De asemenea, inculpatul este posesorul unei condamnări de trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pentru infracţiuni la legea cecului, sentinţă pronunţată în octombrie 2012. Părţi civile şi vătămate în dosar sunt trei persoane juridice şi două persoane fizice, precum şi fosta DGFP Alba. Instanţa a mai dispus confiscarea de la inculpat a sumelor de 22.949 lei şi 7.240 lei.

Societatea Vidra Lux SRL era în procedură de faliment din anul 2004. În iunie 2010, Tribunalul Alba a admis cererea lichidatorului judiciar privind atragerea răspunderii administratorului Gheorghe Drâmbărean, care a fost obligat să plătească la masa credală a firmei suma de 1,1 milioane de lei.

Societatea a funcţionat în oraşul Teiuş până în 2005 şi a avut ca obiect de activitate fabricarea încălţămintei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea