Rămâi conectat

Curier Județean

În weekend:Teatrul de păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia participă la două importante festivaluri din ţară, la Galaţi şi Bucureşti

Ziarul Unirea

Publicat

în

Teatrul de păpuși „Prichindel” din Alba Iulia a fost selectionat să participe în perioada 15 – 18 noiembrie a.c. la două dintre cele mai importante festivaluri de teatru de păpuși și animație din țară, şi anume la Festivalul Internațional de Animație „Gulliver” Galați și Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru Copii” București.

Spectacolul selecționat pentru participare este „Universul din lanterna magică”, regia Radu Dinulescu, scenografia Ioan Pitic, muzica Levente Szocs, distribuția: Amalia Pop, Teodora Popa, Elena Scorţeanu, maestru lumini Ovidiu Tămășan.

Spectacolul este cu actori şi păpuşi precum şi cu tot felul de maşinării şi instalaţii pentru copii de la 6 ani în sus dar şi pentru părinţii lor. Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin, se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii dar simpatice. Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti, ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte… Lumea, lumile sunt ciclice şi mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Un spectacol care încearcă să ne spună, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importantă este iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice fel de Univers” , a declarat regizorul Radu Dinulescu.

Invitația de a participa la aceste festivaluri importante din România este foarte onorantă! Criteriile de selecție sunt riguroase iar simpla participare reprezintă un act de recunoaștere a calitații spectacolului. UNIVERSUL DIN LANTERNA MAGICĂ este un spectacol non-verbal deosebit, plin de culoare, sensibilitate care a intrat în repertoriul teatrului nostru din anul 2010. De atunci a fost jucat cu succes atât în țară cât și în străinătate. A fost prezentat de mai multe ori în cadrul festivalului Avignon OFF din Franța (2010, 2013) unde s-a bucurat de succes și aprecieri pozitive. Mulțumesc pe această cale organizatorilor pentru invitație și îi felicit pe actorii albaiulieni pentru profesionalismul lor,  ”  a spus managerul teatrului de păpuşi, Ioana Bogățan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Salvatorii voluntari din Alba, concurs de testare a abilităților practice și în echipă. Echipele câștigătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Salvatorii voluntari din Alba, concurs de testare a abilităților practice și în echipă. Echipele câștigătoare Salvatorii voluntari din județul Alba s-au întrecut ca în fiecare an, într-un concurs care testează abilitățile practice și munca în echipa a acestor oameni care își dedică timpul liber în folosul comunității! Citește și: FOTO: Doi pompieri de la ISU […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea