Rămâi conectat

Sport

În weekend, la Straja: 52 de piloţi vor participa la bătălia finală pentru titlul de campioni naţionali la viteză în coastă

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ediţia a 9-a a competiţiei auto Alba Motor Challenge încheie în acest sfârşit de săptămână, 19-20 octombrie, sezonul 2013 al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă – Dunlop. Organizată de către Clubul Sportiv Autosport Fair Play, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Albă, sub patronajul Federaţiei Romane de Automobilism Sportiv, etapa a 8-a de campionat va avea loc în judeţul Alba, pe DJ 107, între ieşirea din localitatea Hăpria şi intersecţia cu drumul către Straja (+200m).

Cursele se desfăşoară pe o distanţă de 3,45 km, debutând sâmbătă, la ora 9:00, cu 3 manşe de recunoaşteri şi 3 de antrenamente cronometrate. Cele două manşe de concurs sunt programate duminică, începând cu ora 11:30, şi vor lua startul după alte două sesiuni de recunoaşteri.

Festivitatea de premiere are loc în Piaţa Custozza din Alba Iulia, la ora 17:00, acolo unde vineri, 18 octombrie, începând cu ora 15:30, vor fi prezentaţi oficial cei 52 piloţi înscrişi în competiţie.

Potrivit pilotului Mihai Beldie, preşedintele Autosport Fair Play Alba Iulia, în cele trei zile ale competiţiei aproximativ 800 de persoane (piloţi, echipaje tehnice, arbitri, observatori şi corespondenţi de presă) se vor caza la noi în municipiu. Aceştia, pe lângă participarea la competiţie, vor vizita diverse obiective turistice din Alba Iulia şi împrejurimi.

Vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui, a dezvăluit, în cadrul unei conferinţe de presă, că se intenţionează ca până anul viitor, traseul de la Straja să fie particularizat, în sensul că porţiunea de drum judeţean pe care se desfăşoară Alba Motor Challenge va fi asfaltată cu un asfalt de culoare roşiatică iar pe laterale vor fi montaţi parapeţi inscripţionaţi cu denumirea concursului. Cucui a insistat asupra faptului că acest lucru nu implică o cheltuială suplimentară deoarece oricum drumul era cuprins în planul de reabilitare de anul viitor, investiţia fiind estimată la 40.000 de lei.

Pe lângă numele sonore ale automobilismului din România, care vin la Straja să-şi certifice sau să-şi consolideze titlurile pentru finalul de campionat, sunt înscrişi în concurs şi patru reprezentanţi ai judeţului Alba: Petru Constantinescu pe un Renault 5 (la categoria automobile de epocă), Groza Elisei pe un Mitsubishi Lancer, Beldie Mihai jr. Pe un BMW 120V şi Sebastian Geogean pe un Ford Escort.

Alba Motor Challenge este competiţia care va tranşa şi luptele din cadrul grupei H, grupei A şi al Cupei Diesel. Dacă înfruntarea de la grupa N a fost tranşată fără drept de apel de revenirea în competiţii a titratului campion de viteză în coasta Edu Stan, penalizarea «încasată» de Ovidiu Zaberca la Râşnov – coroborată cu revenirea în forţă a lui Daniel Onoriu au complicat socotelile de la grupa H. Astfel, întrecerea de la Strajă ne va dezvălui cine va ridica cupa de campion naţional la H: Ovidiu Zaberca sau Armando Battocchi. O luptă şi mai strânsă este înregistrată la grupa A, unde, înainte de startul în Alba Motor Challenge 2013, Cosmin Dragnea are un avans de doar cinci puncte în faţa lui Liviu Savu. Diferenţa dintre primele două poziţii ale Cupei Diesel este chiar mai mică, juniorul Mihai Beldie (BMW 120 D) având un avans de doar două puncte în fata «veteranului» Andrei Mitraşcă (Seat Ibiza).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea