Rămâi conectat

Sport

În weekend, etapa a 15-a a Ligii a IV-a Arena Alba Iulia are cea mai bună apărare din România!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Arena Alba Iulia a reuşit un record extraordinar, echipa din Liga a IV-a patronată de fraţii Florea având în acest moment cea mai bună defensivă din întregul fotbal românesc la nivel de seniori, din primele 4 eşaloane competiţionale: Liga 1, Liga a 2-a, Liga a 3-a şi Liga a 4-a. Între cele peste 540 de formaţii ce activează în fotbalul mioritic, formaţia pregătită de Ştefan Fogoroşi este prima, păstrând proporţiile decalajului valoric între cele 4 categorii fotbalistice,  în privinţa impermeabilităţii apărării: numai 4 goluri încasate în 13 jocuri oficiale disputate în acest sezon.

*Brânză (Arena) a stricat recordul Industriei

Golul înscris de Ciprian Brânză (min. 48) în derbyul rundei inaugurale din returul Lgii a IV-a a inversat recordurile, Industria Galda de Jos lăudându-se la finele turului cu o apărare „beton”, aflându-se la egalitate cu Arena Alba Iulia.

De la început m-a interesat să rezolv organizarea echipei pe faza defensivă. La finalul turului eram la egalitate la acest capitol cu liderul Industria Galda de Jos, care are acum cu un gol mai mult la pasiv. Ovidiu Barna este un portar cu foarte mare experienţă, dar şi jucătorii din defensivă  au evoluat în eşaloanele superioare, Liga a 2-a şi Liga a 3-a. Mă bucură faptul că primim greu gol, însă meritul este al întregii echipe”, a declarat antrenorul Ştefan Fogoroşi.

*Ovidiu Barna e portarul de fier

Bălaş (Performanţa Alba Iulia), C. Muntean (Energia Săsciori), Ponoran (Olimpia Aiud) şi Al. Oltean (Rapid Teiuş) sunt numele ce se pot mândri că au izbutit să-l învingă în acest sezon pe bravul goalkeeper Ovidiu Barna, în vârstă de 35 de ani. Acesta şi-a menţinut plasa imaculată în 8 întâlniri, rezultând o medie de 270 minute pentru un gol încasat. „Niciodată nu m-au interesat recordurile, dar pot spune că am o perioadă excelentă între buturile Arenei. Contează mult realizările echipei, iar eu încerc doar să-mi fac treaba, să apăr cât mai bine, cât mă mai ţin puterile”, a spus Ovidiu Barna, „căpitanul” Arenei, ce a bifat 12 din cele 13 partide (integralist, 1080 de minute).

*Metalul Aiud joacă de la ora 16.00!

 Etapa a 15-a: *sâmbătă, 22 martie, ora 16.00: Metalul Aiud – Performanţa Alba Iulia, Cuprirom Abrud – Dalia Sport Daia Română, Rapid Teiuş – Energia Săsciori; *duminică, 23 martie, ora 14.00: Inter Ciugud – Olimpia Aiud; ora 16.00: Mureşul Vinţu – Arena Alba Iulia, Industria Galda – CS Ocna Mureş, Viitorul Sântimbru stă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea