Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

„În toamna acestui an se va circula pe autostrada Sebeș Turda”, afirmă Christos Panagiotopoulos, noul președinte al grupului grec Aktor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Christos Panagiotopoulos, noul Președinte al grupului grec Aktor: „În toamna acestui an se va circula pe autostrada Sebeș Turda”

Noul Președinte al grupului grec Aktor, dl ing Christos Panagiotopoulos a sosit în România după ce a primit reconfirmarea în poziția de Președinte al companiei Aktor, din partea investitorului care controlează grupul Ellaktor, Fondul Reggeborgh – Olanda.

Ținând cont de expertiza acestuia în domeniu, precum și de cunoașterea îndeaproape a situațiilor în care regăsim țara noastră din punct de vedere al infrastructurii, publicația Lumea Infrastructurii a realizat un interviu cu președintele Aktor Christos Panagiotopoulos. Un interviu în care președintele Aktor și-a expus viziunea despre piața infrastructurii din România, situația contractelor pe care Aktor le are în România și, bineînțeles, despre viitor.

Așa am putut afla faptul că România este principala piață pentru Aktor, după Grecia, din punct de vedere al dezvoltării proiectelor de infrastructură, că în toamna acestui an se va putea circula pe lotul 2 din autostrada Sebeș Turda, angajament pe care președintele Aktor Panagiotopoulos l-a făcut în fața membrilor Guvernului român, că grupul Aktor are în derulare trei contracte pentru lucrări de cale ferata în țara noastră, dar și că în curând se va dezvolta pe partea imobiliară, prin firma REDS, membră a grupului ELLAKTOR.

Elit - Gustul Desăvârșit

Domnule Președinte, cum găsiți România și ce impresie aveți despre infrastructura din țara noastră?

În primul rând doresc să vă mulțumesc pentru amabilitatea de a îmi lua acest interviu. România este o țară superbă, cu foarte multe locuri minunate, aveți munte, aveți mare, aveți multă industrie și infrastructura din țara dumneavoastră este într-o continuă dezvoltare. Beneficiați de foarte multe fonduri europene, aveți un master plan foarte complex, acum văd că sunt foarte multe șantiere în desfășurare. iar Ministerul Transporturilor prin CNAIR, CFR, Metrorex, lansează licitații noi de valori importante. Așadar vreau să subliniez că România ca și piață a infrastructurii, după Grecia, este principala piață pentru Aktor, pe care dorim să o susținem în mod real și să o dezvoltăm. Am decis la nivel de Grup, să ne retragem din anumite țări și să ne focusăm pe piețele cu adevărat importante, cum este România.

Așadar proiectele Aktor în România vor beneficia de o susținere financiară și tehnică mai bună decât până acum? Știți că sunt câteva contracte, cum ar fi autostrada Sebeș Turda Lot2, într-un stadiu nu tocmai mulțumitor.

Ce doresc să vă spun în primul rând și să vă asigur, este că în aceste două zile în București, am avut întâlniri cu Oficialitățile Guvernamentale responsabile de infrastructură, cu factorii de decizie și i-am asigurat cu toată seriozitatea și responsabilitatea pe care o am ca Președinte Aktor, că voi susține și voi debloca tot ceea ce în trecut nu a funcționat și mă voi ocupa personal să urmăresc evoluția tuturor șantierelor. Am promis acest lucru celor mai importanți membri ai Guvernului României și mă voi ține de cuvânt. La ultima Adunare Generala a acționarilor din luna Aprilie s-a hotărât mărirea capitalului cu 120 milioane de euro, iar o parte din această sumă se va îndrepta către România tocmai a pentru a putea susține ceea ce ne dorim, și anume performanța și livrarea de proiecte, nu doar vorbe.

Știu că prioritatea Aktor este Sebeș Turda Lotul 2, știu foarte multe detalii despre acest proiect și vă pot asigura că în toamna acestui an se va circula pe această autostradă în totalitate și doresc să îmi cer scuze în numele Aktor tuturor românilor care stau în trafic mai ales în zona Teiuș și le promit că în câteva luni se va circula pe această autostradă!

Un alt proiect de mare importanță pe care îl aveți este Centura București A0 lotul 3 sud, și aici sunteți puțin întârziați, ce ne puteți spune despre acest contract?

Așa este, însă cred că deja am depășit toate dificultățile și în luna iunie vom primi Autorizația de Construire, după care mă voi ocupa ca mobilizarea Aktor să arate seriozitatea și forța cu care abordăm acest proiect.

Atât în Grecia, cât și în străinătate, țări precum Qatar, Aktor este considerată o companie cu mare experiență în realizarea de tuneluri. În România aveți câteva contracte importante de linie ferată, inclusiv tuneluri, care este stadiul lor?

Așa este, Aktor are în derulare trei contracte pentru lucrări de cale ferată, la două dintre ele este lider, și încă un contract pe care l-am finalizat, Micăsasa Coșlariu.

Cele trei contracte în derulare sunt Gurasada Ilteu, cu un progres de 40% și Brașov Sighișoara Lotul 1 și 3, început în 2020 și Lotul 2, pe care l-am început în 2021, iar aici într-adevăr vă confirm, este un proiect cu 4 tuneluri, care se vor realiza în paralel cu 4 TBM-uri, lucru foarte rar atât în Europa, cât și în lume.

Ce strategie aveți pe viitor în România?

Așa cum am spus și la început, România este de importanță strategică; am participat la toate licitațiile, vom participa în continuare, știm că Guvernul României a avut un mare succes cu programul PNRR și din cele 30 miliarde euro, 8,5 miliarde vor fi doar pentru infrastructură. Ne dorim ca Aktor să si își recapete numele și imaginea pe care trebuie să le aibă cu adevărat! În plus, ca o noutate probabil, vă anunț că prin firma REDS, membră a grupului ELLAKTOR, vom reîncepe activitatea de dezvoltare imobiliară. REDS deține câteva proprietăți importante în București, achiziționate acum 10/11 ani și am hotărât că anul acesta vom începe aceste dezvoltări imobiliare, rezidențial și birouri.

Vă spun acestea strict pentru a întări faptul că tratăm România cu maximă importanță și vreau să vă promit că pe lângă tot ceea ce facem, pe lângă locurile noi de muncă pe care le creăm începând cu anul acesta în noile proiecte, peste 500 de locuri de muncă, vom finaliza Sebeș Turda și anul acesta se va circula pe această autostradă!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Bărbat din Alba, bătut crunt și dat cu capul de pereți de cel care îi datora bani: Ce pedeapsă a primit agresorul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Bărbat din Alba, bătut crunt și dat cu capul de pereți de cel care îi datora bani: Ce pedeapsă a primit agresorul

Un bărbat de 38 de ani din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Blaj la pedeapsa de 1 an închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe.

În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt că, în cursul lunii martie 2019, persoana vătămată, în vârstă de 67 de ani, i-a vândut inculpatului, în vârstă de 38 de ani, un porc, cu suma de 1500 de lei, preţul urmând să fie plătit până la data de 15.07.2019.

După data menţionată, persoana vătămată i-a cerut inculpatului în mod repetat banii, dar acesta a refuzat să-i achite datoria.

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 21.08.2019, în jurul orelor 12,30, persoana vătămată s-a deplasat la locuinţa inculpatului, a intrat în curte pe poarta închisă, dar neasigurată, l-a strigat pe inculpat şi i-a cerut din nou banii datoraţi.

Auzind motivul pentru care a venit persoana vătămată, inculpatul s-a enervat şi i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei, după care, l-a prins cu mâinile şi l-a dat cu capul de unul dintre pereţii casei, de mai multe ori, până când victima şi-a pierdut cunoştinţa.

În continuare, inculpatul a scos-o pe persoana vătămată afară din curte şi l-a lăsat pe jos în faţa imobilului.

Fiul victimei, însoţit de concubina sa, s-au deplasat spre locuinţa inculpatului, iar în faţa imobilului, au văzut-o pe persoana vătămată, întinsă pe jos, în stare de inconştienţă, având urme de sânge în zona feţei şi a pieptului.

La momentul respectiv, în faţa casei inculpatului era staţionat un microbuz care urma să plece în Germania, transportând persoane care plecau să lucreze în ţara menţionată. Printre aceste persoane se afla şi inculpatul, care, la scurt timp după comiterea faptei, s-a urcat în autovehicul şi a plecat.

Persoana vătămată a fost transportat la spital, unde, a rămas internat la secţia neurologie, în perioada 21.08.2019-28.08.2019.

Din certificatul medico-legal a reieşit că, în urma agresiunilor exercitate asupra sa, persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 50-55 zile de îngrijiri medicale.

Pe lângă condamnare, agresorul trebuie să-i plătească victimei și suma de 2.500 lei, cu titlu de daune materiale şi 30.000 lei, daune morale.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Salariilor românilor ar putea CREȘTE de la 1 ianuarie 2023: Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Salariilor românilor ar putea CREȘTE de la 1 ianuarie 2023: Ce spune ministrul Muncii despre majorarea pensiilor

Salariile angajaților din România ar putea crește începând cu 1 ianuarie 2023, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi. Pentru pensii încă nu există o dată stabilită, dar a explicat că și majorarea acestora este o necesitate pentru România.

”Demarăm acum, spre final de an, o discuție în Consiliul Național Tripartit, cu partenerii sociali, sindicate și patronate, pentru a identifica o soluție astfel încât de la 1 ianuarie să avem o majorare a salariului minim”, a declarat Marius Budăi.

Cu privire la majorarea pensiilor, ministrul spune că nu există încă o dată stabilită.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Este o necesitate. Pensiile sunt încă foarte mici în România. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce cineva ne-a condamnat la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo. Lupta mea teribilă pe care o voi continua atât timp cât voi avea susținerea președintelui Marcel Ciolacu și a întregului PSD, este această luptă de discutare și de renegociere a PNRR”, a mai spus ministrul Budăi, la Antena 3.

Sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice, inaugurată la Alba Iulia: Cine va plăti curentul și care sunt planurile de viitor

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice, inaugurată la Alba Iulia: Cine va plăti curentul și care sunt planurile de viitor

Posesorii de mașini electrice din municipiul Alba Iulia și nu numai, se bucură începând din această zi de prezența a trei stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice.

Astăzi a fost inaugurată prima stație, mai exact cea din Piața Alessandria, din centrul municipiului Alba Iulia, peste drum de Inspectoratul Județean de Poliție.

Elit - Gustul Desăvârșit

Stațiile au două locuri de parcare vopsite cu verde, unde autoturismele vor putea staționa pe timpul reîncărcării. De asemenea stația are două tipuri de încărcătoare rapide, pentru mașinile europene sau americane și pentru cele asiatice. Cu încărcarea rapidă timpul de așteptare este de circa 50 de minute, iar cu încărcarea lentă durata este de aproximativ 5-6 ore.

„Astăzi inaugurăm prima stație dintr-un lot de trei stații care vor fi puse în funcțiune. Nu ne vom opri aici, am depus acum două săptămâni un proiect pentru încă 15 stații, iar prin PNRR vom avea posibilitatea să accesăm bani pentru încă 30. Dacă vom reuși să avem în Alba Iulia 30-40 de stații de încărcare, cred că infrastructura este asigurată pentru viitoarele mașini electrice pe care sper că le vor cumpăra și persoanele fizice și juridice.

Curentul pentru aceste stații este plătit deocamdată din banii municipalității, deci încărcarea este gratuită. Probabil pe viitor va fi și un mod de taxare, însă mai ales că banii sunt din finanțări europene nerambursabile, ne dorim să fie un mod de încurajare pentru trecerea de la motoarele clasice la cele electrice”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Unde sunt amplasate cele 3 stații de încărcare

Stația de reîncărcare nr. 1 este amplasată pe Stradă Livezii (în apropiere Mall Alba lulia, alimentată cu energie electrică din PTZ 1 (Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

Stația de reîncărcare nr. 2 este amplasată în Piața Alessandria, alimentată cu energie electrică din PTZ 26. Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.

Stația de reîncărcare nr. 3 este amplasată pe Bulevardul Revoluției 1989 (lângă parcul Bisericii, de pe Stradă Vasile Goldiș în intersecție cu Bulevardul Revoluției 1989) alimentată cu energie electrică din PTZ 78.Stația propusă va asigura încărcarea a două automobile simultan la o putere maximă de 22 kW AC (încărcare type 2) și 50 kW DC (încărcare CHAdeMO sau COMBO), în funcție de tipul încărcării dorit.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea