Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În siguranţă, alături de jandarmi la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

muntele-gainaPeste 60 de jandarmi vor asigura, alături de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Alba, măsurile de ordine publică şi siguranţa participanţilor la manifestările cultural artistice care vor fi organizate la sfârşitul acestei săptămâni  în comuna Avram Iancu şi în zona Muntelui Găina.

 Jandarmeria Alba recomandă spectatorilor “să se delimiteze de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări antisociale şi atrage atenţia că încălcarea prevederilor legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (Legea nr. 60 din 23 septembrie 1991 *republicata*), poate atrage răspunderea disciplinară, contravenţională, civilă sau penală, a organizatorilor sau a persoanelor fizice, fiind prevăzute sancţiuni contravenţionale de la 1.000 la 10.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de normalitate civică şi de siguranţă pentru participanţii la manifestările cultural artistice şi vor viza în principal prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, îndepărtarea persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau care practică cerşetoria, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale. Pentru evitarea apariţiei unor situaţii neplăcute îi invităm pe participanţii la manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale (genţi, poşete, etc.) şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia (aparate foto-video, bijuterii, etc.), deoarece aceste evenimente, care implică aglomerări de persoane, reprezintă, de regulă, momente prielnice pentru hoţii din buzunare. De asemenea, le recomandăm să respecte indicaţiile organizatorilor şi forţelor de ordine şi să manifeste răbdare, spirit de solidaritate şi vigilenţă în locurile aglomerate. Totodată, reamintim că vor fi luate măsuri legale împotriva celor care vor fi depistaţi având asupra lor arme de orice fel, artificii sau petarde, împotriva celor care vor arunca obiecte înspre scenele organizate sau care vor forţa dispozitivele şi cordoanele de ordine constituite. În plus, recomandăm celor care vor accede pe Muntele Găina să respecte regulile locului, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate, să fie echipaţi adecvat (bocanci, un rucsac cu strictul necesar), să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate.

Orice neregulă constatată poate fi sesizată jandarmeriei prin apel la numărul unic de urgenţă 112 sau direct jandarmilor angrenaţi în asigurarea ordinii şi liniştii publice.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea