Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În primul meci al turneului de promovare în Liga Națională, CSU Alba Iulia – SCM Timișoara 65-56! Victorie mare și pas uriaș spre promovare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU LPS Alba Iulia a început extraordinar turneul de promovare în Liga Națională de baschet feminin, câștigând primul joc, disputat pe Bega, în compania gazdelor de la SCM Timișoara, scor 65-56.

Un succes deloc de anticipat, împotriva calculelor hârtiei, în fieful formației timișorene, marea surpriză a primei zile!

Chiar dacă antrenorul Nicușor Marcu anticipa că tânăre formație din Cetatea Marii Uniri pornește cu șansa a 4-a, afirmațiile acestuia au fost contrazise în mod pozitiv de elevele sale, care au luptat extraordinar pentru o victorie mare.

Scorul final a fost 65-56 (11-19, 20-20, 16-8, 18-9), iar această izbândă o propulsează pe CSU LPS Alba Iulia spre atingerea obiectivului, o nouă victorie, mâine, cu Agronomia București (ce a pierdut jocul inaugural cu Rapid) însemnând revenirea în elita baschetului autohton feminin.

Albaiulienecele au început șovăielnic disputa de foc, fiind conduse după primele 10 minute la o diferență de 9 puncte, care s-a păstrat și la pauza mare. Partea a doua a întâlnirii a fost una de senzație pentru CSU LPS Alba Iulia, ce și-a revenit și a reușit să remonteze, în sfertul al treilea, ultimul parțial fiind de asemenea la discreția oaspetelor. Cu americanca Kelly Walter într-o zi de grație (eficiență 45!), și cu talentata Diana Ignat în teren la numai 15 ani, CSU LPS Alba Iulia a spulberat toate anticipările și a făcut un pas imens spre promovare,

*Kelly Walter – 32 de puncte și „double-double”

Pentru CSU LPA Alba Iulia au marcat Kelly Walter – 32 de puncte (și 16 recuperări), Mădălina Geleriu – 16, Mihaela Gherman – 7, Diana Ignat – 5, Georgiana Plăvițu – 4, Andreea Fleșer – unul; a mai jucat Adina Ivașcu; din lot Florina Rusu, Andra Geleriu, Teodora Petrescu și Alexandra Boțan.

Turneul organizat de SCM Timişoara se dispută, în sistem „round robin” (fiecare cu fiecare), în perioada 2-4 iunie, în Sala „Constantin Jude”, cu participarea a 4 echipe, programul fiind următorul:

*vineri, 2 iunie, Rapid – Agronomia Bucureşti 71-61

SCM Timişoara – CSU Alba Iulia 56-65

*sâmbătă, 3 iunie: Agronomia Bucureşti – CSU Alba Iulia (ora 17.30), SCM Timişoara – Rapid Bucureşti; *duminică, 4 iunie: Rapid Bucureşti – CSU Alba Iulia (ora 13.00), SCM Timişoara – Agronomia Bucureşti (ora 15.30).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea