Rămâi conectat

Ştirea zilei

În prima zi de vizitare ”pe bani”, doar 120 de persoane au cumpărat bilet să vadă Principia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Muzeul Principia din Piața Cetății Alba Carolina nu a stârnit curozitatea turiștilor, aflați cu miile în acest weekend la Alba Iulia, pentru a participa la Festivalul Roman Apulum.

principiaDacă sâmbătă, în ziua inaugurării, când intrarea a fost liberă, afluxul de vizitatori a fost mai mare, duminică, prima zi când edificiul a putut fi vizitat ”pe bani” (cu 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copiii peste 6 ani), doar 120 de persoane au cumpărat bilete.

Asta în condițiile în care în aceeași zi, la Muzeul Național al Unirii s-au înregistrat aproape 1.000 de vizitatori (aici prețul biletelor fiind de 8 respectiv 4 lei).

În aceste condiții, debutul noului muzeu ce adăpostește situl în care au fost descoperite, cu ocazia lucrărilor de reamenajare a interiorului Cetăţii Alba Carolina, urmele comandamentului castrului roman Apulum, nu este foarte încurajator pentru autorități, care au ”pus la bătaie” pentru această construcție 16,5 milioane de lei (din fonduri europene) și care, dacă lucrurile vor merge în continuare așa, vor fi nevoite să susțină din bugetul local, atât cheltuielile de întreținere ale edificiului, cât și cheltuielile cu personalul angajat aici.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea