Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În prima rundă din play-out, Gloria Bistrița – Unirea Alba Iulia | “Alb-negrii”, iarăși împotriva lui Falub

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După gura imensă de oxigen luată în orașul viorilor, “alb-negrii” din Cetatea Marii Uniri au parte de o nouă descindere la Bistrița, sâmbătă, de la ora 17.00, în prima rundă din play-out-ul Seriei a 9-a.

În urmă cu 3 săptămâni, în 12 martie, în etapa ce a deschis anul, la debutul antrenorilor Adrian Falub și Marcel Rusu, Gloria s-a impus la limită, 1-0, cu toate că a jucat în inferioritate numerică aproape o repriză. Din postura de “lanternă roșie”, cu numai 11 puncte acumulate, abordează confruntarea vizitatorii, ce încearcă în aceste 10 “finale” rămase să evite retrogradarea, lupta purtându-se în acest moment cu contracandidatele din subsol Avântul Reghin și Sticla Arieșul Turda (aflate la 4 “lungimi” în față), în condițiile în care “virușii verzi” au o primăvară mult peste așteptări (7 puncte strânse). Cu “sabia lui Damocles” deasupra capului gruparea albaiuliană a dat lovitura cu Avântul când a realizat primele puncte și goluri din 2022, succes extern venit după 5 eșecuri la rând pe terenuri străine.

Bistrițenii sunt imbatabili sub comanda fostului antrenor unirist, acumulând 7 puncte din 9 posibile, Gloria clasându-se pe poziția a 5-a, cu 24 de puncte.

“Moralul este în creștere după victoria extrem de importantă de la Reghin, dar în același timp știm că avem nevoie de puncte ca de aer. Este clar că ne propunem să câștigăm, să ne întoarcem cu puncte. Știind acum potențialul adversarilor pe care i-am întâlnit de curând avem un plus, o să tragem învățămintele de rigoare și o să abordăm altfel partida”, a spus Marcel Rusu. În continuare Mâlnă acuză probleme la spate, dar vor reveni Iepure, Cîrloanță și Banienschi. Pe de altă parte, după ce nigerianul Oluwaseun Agbomoniyi a debutat la Reghin (implicat în ambele goluri), înregimentarea belgianului Yuanis Mokou Temdieu (ultima dată la Bodens BK, Suedia) nu este posibilă.

Foto: Gloria Bistrița-Năsăud 2018 (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea