Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

În perioada apelului, Tibor Polgar, condamnat pentru proxenetism va fi judecat în stare de libertate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 11 decembrie, în urma verificării din oficiu a  legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul  Tibor Polgar, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpatul  va fi obligat să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este  chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme, să nu se apropie de  părţile vătămate şi de martorii din prezentul dosar”, precizează reprezentantul Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Instanţa atrage atenţia inculpatului  că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor  sau obligaţiilor menţionate mai sus, se poate lua faţă de el măsura arestării preventive.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost atacată cu recurs de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba iar până la judecarea recursului inculpatul va rămâne în stare de arest. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a stabilit termen de judecată pentru vineri, 14 decembrie a.c..

Polgar a fost reţinut în luna aprilie, sub acuzaţiile de trafic de minori şi proxenetism. Acesta este acuzat de procurorii DIICOT Alba Iulia că în perioada 2010 – 2012 a plasat fete minore şi majore în vederea prostituţiei, beneficiind de câştiguri indirecte de pe urma activităţii lor. Anchetatorii spun că Polgar le găsea clienţi fetelor şi le punea la dispoziţie camere în propria pensiune.

În acelaşi dosar au mai fost cercetate pentru prostituţie, în stare de libertate, două fete majore care însă şi-au recunoscut faptele şi au fost scoase de sub urmărire penală. În cazul lui Darius Câmpean, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori în formă continuată, s-a dispus disjungerea cauzei.

În urma judecării pe fond a acestui dosar Tribunalul Alba a pronunţat o sentinţă de condamnare a inculpatului la pedeapsa de 3 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru săvârşirea a trei infracţiuni  de act sexual cu un minor, în formă continuată şi a două infracţiuni de  proxenetism în formă continuată. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus achitarea inculpatului de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, în formă continuată şi obligarea inculpatului la plata de 15.000 de euro daune morale.

Împotriva sentinţei Tribunalului Alba au declarat apel inculpatul şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba, competenţa de soluţionarea a apelurilor revenind Curţii de Apel Alba Iulia.

Termenul de judecată pentru soluţionarea apelurilor a fost stabilit de Curtea de Apel Alba Iulia la data de 22 ianuarie 2013.

Inculpatul a fost judecat până în prezent în stare de arest preventiv. Propunerea de arestare preventivă admisă de Tribunalul Alba în 25 aprilie a.c. a rămas definitivă în urma respingerii recursului inculpatului la Curtea de Apel Alba Iulia în 30 aprilie a.c.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea