În opinia lui Florin Roman, ANAF este o instituţie care risipeşte resursele hărţuind micii comercianţi – ”Solicit public conducerii ANAF să prezinte rezultatele controalelor de la Alba Food Fest şi costurile descinderii antifraudă”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF) a demonstrat încă o data, la sfârşitul săptămânii trecute, că este o instituţie balcanică, nereformată, departe de valorile europene şi fără respect faţă de cetăţean şi faţă de contribuabilul onest.

florin-romanÎntr-un exces de zel exagerat, „vigilenţii” inspectori Antifraudă au luat cu asalt micile restaurante mobile participante la Festivalului Alba Carolina Food Fest de la Alba Iulia, în speranţa că vor descoperi „marea” evaziune fiscală care macină de prea mulţi ani economia românească. Descinderea cu maşini şi inspectori a avut loc chiar în timpul festivalului, iar controalele antifraudă s-au derulat ignorând faptul că în faţa micilor rulote verificate clienţii aşteptau la coadă, într-o atmosferă destinsă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Nu spun că verificările organelor fiscale nu sunt importante, însă modul de desfăşurare al acestora nu trebuie în nici un caz să afecteze activitatea celui controlat şi nici să deranjeze clientul, care este atât cumpărător de produse dar şi plătitor al taxelor şi impozitelor din care, în final, sunt plătiţi şi inspectorii ANAF. Nici nu vreau să mă gândesc la cât de mult a fost afectată imaginea comerciantului luat cu asalt de inspectorii Antifraudă în faţa clienţilor care stăteau la coadă. Să nu mai vorbim de faptul că festivalul avea ca scop tocmai susţinerea micilor afaceri din domeniul alimentar, a celor care au avut curajul să iasă din economia gri şi să încerce să desfăşoare o activitate economică corectă şi competitivă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Trag un semnal de alarmă serios privind modul în care o instituţie a statului consumă resursele în controale exagerate prin care hărţuieşte contribuabilii. Spun acest lucru pentru că, în acest an, într-un raport tehnic Fondul Monetar Internaţional a concluzionat că ANAF risipeşte resurse pe activităţi care aduc puţini bani la buget, nu are o abordare strategică, iar rezultatele sunt slabe. „Resursele de control irosite pe inspecţii neproductive sunt enorme” concluzionau experţii internaţionali, iar aceasta este realitatea pe care o vede fiecare cetăţean.

Razia inopinată desfăşurată în timpul Festivalului Alba Food de la Alba Iulia nu a însemnat decât o nouă sfidare a cetăţeanului şi o hărţuire a micului contribuabil. Eu vă promit că o prioritatea pentru viitorul Guvern PNL va fi reformarea ANAF şi transformarea acestei instituţii într-o instituţie europeană, o instituţie în slujba statului român care să lupte concret, coerent şi corect împotriva evaziunii fiscale dar care să manifeste respect faţă de cetăţean şi faţă de cei care contribuie printr-o activitate onestă la bugetul statului.

În concluzie, după această „descindere” şi „vânătoare de evazionişti”, solicit public conducerii ANAF să prezinte rezultatele controalelor desfăşurate la Festivalului Alba Carolina Food Fest de la Alba Iulia, costurile estimative ale acestei activităţi („descinderi”), câte persoane au fost implicate, ce logistică şi să explice modul în care controalele s-au desfăşurat. Cetăţenii au văzut şi simţit desfăşurarea de forţe a bravilor inspectori ANAF şi acum au dreptul să vadă rezultatele acestei descinderi dar şi costurile plătite din buzunarele lor.

Florin Roman, secretar general adjunct al organizației naționale a PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

Andrei 3 octombrie 2016 at 13:22

Razia inopita din timpul festivalului a avut drept efect ca fiecare comerciat a dat bon fiscal pentru orice ban cheltuit la taraba lui. Foarte bine ca a venit ANAF si i-a controlat ca altfel nu dadea nimeni bon. Iar la preturile foarte mari pe care le aveau toti sumele incasate timp de trei zile ar fi fost foarte mari si la fel si teapa data la stat daca nu-i speria ANAF sa dea bonuri.
Si ca sa fie clar pentru toata lumea, banii astia cheltuiti pe bon fiscal inseamna bani la buget din care se plateste inclusiv salariul de bgetar al domnului Roman!

Ipocrizia Omului marilor gogosi 3 octombrie 2016 at 14:30

Ce nu spune Omul marilor gogosi, asa cum, pe buna dreptate, a fost botezat de colegii lui de partid care provin din fostul PDL, e ca la butoanele ANAF e un om al PNL, la Directia Regionala a Finantelor Brasov e tot un PNL-ist, iar la Alba, cred ca ati ghicit deja:e o …PNL-ista!
Cam cata mizerie si ipocrizie trebuie sa existe la acest Gogosar sa clameze abuzul cand toate institutiile respective sunt controlate de PNL-isti?

@andrei 4 octombrie 2016 at 10:03

Baiete tu ai fost pe acolo? La 4 tarabe de la care am cumparat am primit intotdeauna bon fiscal. Asta din prima zi, inainte de a veni ANAF la intins mâna. Poate tie iti convine sa stai la coada o ora pana verifica ANAF-ul nu situ ce pretinsa frauda, dar mie unul nu mi-ar conveni. Mi se pare grotesc sa organizezi un ”festival”, sa chemi micile firme sa participe, dupa care sa le dai la cap si sa le strici iremediabil imaginea. De ce nu a facut ANAf-ul control dupa ce se termina programul? Probabil ca tu esti un bugetar care in economia reala ai face foame oentur ca nu esti in stare sa produci sau sa construiesti nimic de asta esti de acord cu metodele ANAF-ului.

Dicu 6 octombrie 2016 at 20:09

Ai dreptate , cine fura un ou trebuie arestat, si cine fura TARA , trebuie VOTAT,

1 3 octombrie 2016 at 14:34

Sharpele cu ochelari nu are voie sa aiba OPINII. Opiniile lui au dus judetul Alba de rapa incepand cu gropa de gunoi si terminand cu drumul Alba Iulia – Viena in 7 ore !

Cristian Crisan 3 octombrie 2016 at 15:58

daaaaaaa….. mai trebuie sa mai spuneti si ca DNA va hartuieste, ca ANAF va pune sa dati bon… politician. Te comporti ca un politician (asta si esti), ANAF e rau, DNA e rau, voi sunteti buni.

ADI 3 octombrie 2016 at 18:23

ANAF VIOLEAZA MICI COMERCIANTI,PRODUCATORI AUTOFTONI IN SCHIMB LASA LIBERI CA CEI GEN: KAUFLAND,LIDL,SELGROS SI BANCILE ,ASIGURARILE CU CAPITAL STRAIN SA SCOATA BANI DIN TARA.DA SUNTEM MANDRI CA MERGEM LA SOPING IN MAG DE GEN.SI VOI LABAGIILOR STITI SA COMENTATI PUN PARIU CA NU ATI PLATIT NICIODATA LA STAT DOAR CE PLATITI DIN SALARUL MIZER PE CARE IL MERITATI!!!

dolfi 3 octombrie 2016 at 18:38

Toate partidele aceeasi mizerie!

Inside Man 3 octombrie 2016 at 18:40

Ghinion…vorba unui clasic. Parintele Antifraudei (a nu se asimila intru totul ANAF-ului) este fostul liberal de trista amintire Gelucu Diaconu. Sub destoinica lui obladuire si al altui defunct liberal, Chitoiu, a inceput in 2013 mult predicata reforma a acestei institutii. Iar guvernul de tehnocrati continua de aceeasi maniera.Reforma cu cuvantul si cu sute de milioane investite in programe electronice care nu merg…căci pilele sunt aceleasi ( a se vedea pilele din primãrii transferate in masa) conducatorii sunt aceiasi – pusi acolo politic ghici pt ce.

axinte 3 octombrie 2016 at 19:16

@ADI,
…subscriu,…cam asa este,…

Cebcet 4 octombrie 2016 at 16:09

Asteptam raspunsul pentru solicitarea domnului Roman.

Comentariile sunt oprite