Rămâi conectat

Politică Administrație

În luna octombrie, 30 de câini au fost eutanasiați în adăpostul din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit raportului întocmit de Serviciul Administrarea activităților domeniului public din subordinea Primăriei Alba Iulia, în luna octombrie 2013 au fost capturați de pe străzile municipiului 67 de câini care au fost duși la adăpostul de pe str. Rogozului.

Dintre aceștia, 30 de câini au fost eutanasiați, 27 au fost sterilizați (7 femele și 20 de masculi) iar 11 au fost adoptați de persoane fizice din Alba și o Asociație din localitatea Mogoșoaia.

Din datele raportului rezultă că firma care prestează serviciul de ecarisaj în Alba Iulia – SC Clinic Martvet SRL – a încasat în 30 de zile, pentru capturarea câinilor, transportul lor la adăpost, îngrijire, curăţenie, hranire, materiale sanitar-veterinare, tratament medical, sterilizări și eutanasieri suma totală de 12.558 de lei.

Astfel, pentru capturarea câinilor primăria a plătit 275 de lei; pentru transport auto – 3.404 lei; pentru îngrijire, curăţenie, hrănire în adăpost – 736 de lei; pentru servicii sanitar – veterinare (materiale plus medicamente) – 1.830 de lei; pentru hrana câinilor – 3.239 de lei; pentru examen clinic – 67 de lei; pentru vaccinarea antirabică – 335 de lei; pentru eutanasiere – 150 de lei; pentru sterilizare – 1.120 de lei (420,00 lei pentru femele și 700 de lei pentru masculi).

Reamintim celor care doresc să adopte un câine fără stăpân că adăpostul se află în perimetrul stației de epurare din Alba Iulia, pe str. Rogozului din cartierul Partoș și este deschis de luni până vineri între orele 10.00 și 14.00.

Precizăm faptul că legea prin care maidanezii vor fi eutanasiați în 14 zile de la capturare, dacă nu sunt recuperaţi sau adoptaţi, ar putea începe să fie aplicată peste câteva zile. ANSVSA a finalizat normele de aplicare a legii care mai trebuie doar să primească avizele necesare de la ministere și să fie aprobate în şedinţa de Guvern.

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea