Rămâi conectat

Politică Administrație

În luna februarie 2014, acţionarii RMGC au adus în România peste 57 de milioane de euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

În luna februarie, Roşia Montana Gold Corporation SA a adus în România peste 57,8 milioane de euro. Compania vrea să dezvolte în Munţii Apuseni cel mai mare proiect minier din ţară însă acest lucru nu este posibil, proiectul fiind îngheţat de o decizie judecătorească prin care este blocată descărcarea arheologică a unei părţi a investiţiei.

Roşia Montană Gold Corporation SA (RMGC), companie ai căror acţionari sunt compania minieră de stat Minvest Roșia Montană S.A. – cu 19.31% și Gabriel Resources – cu 80.69% şi care are în plan dezvoltarea unui proiect minier la Roşia Montană şi-a majorat capitalul social în luna februarie cu aproximativ 57,8 milioane de euro. Este a doua cea mai mare majorare de capital a lunii februarie, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Sursa finanţării este Marea Britanie, ţara unde îşi are sediul biroul principal al companiei.

Din datele ONRC, anul trecut, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) nu a raportat nicio majorare importanta de capital, statisticile Oficiului indicând, pentru fiecare lună a anului, un top 40 societăţi după participarea străină la capitalul social total subscris.

Compania Roşia Montană Gold Corporation intenţionează să dezvolte la Roşia Montană cea mai mare exploatare minieră din România, propunându-şi să extragă aproximativ 300 de tone de aur şi 1.400 tone de argint, echivalentul a 20.000 de lingouri. Proiectul presupune utilizarea cianurilor şi a fost criticat de ecologişti.

Sursa Economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea