Rămâi conectat

Cultură Educație

În loc să relanseze economia, guvernanţii îi pun mai multe piedici!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Liderul PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, a amintit în cadrul unei întâlniri cu presa despre o hotărâre de guvern care blochează activitatea agenţilor economici care se ocupă de exploataţii agricole sau depozite de produse agricole, exploatări miniere şi de carieră sau balastieră, producţia de metale, recuperarea fierului vechi, exploatări forestiere sau depozite de material lemnos, staţii de betoane şi mixturi asfaltice, aditivi şi lianţi pentru construcţii. Potrivit HG 432/2011, toate bunurile divizibile, adică produsele agricole, lemnul, mineralele etc trebuie cântărite la locul de unde se transportă. „Spre exemplu, agricultorii care recoltează produsele din câmp trebuie să aibă montat, la fiecare tarla, un cântar spre a-şi cântări recolta. La ieşirea în drumul naţional şi până la baza de recepţie agricultorii sunt obligaţi să aibă bon de cântar. La fel, în cazul exploatărilor silvice e nevoie de cântare omologate. În activitatea de construcţii, cei care demolează trebuie să aibă montate cântare omologate şi vor cântări molozul. Pentru respectarea noilor prevederi e nevoie de cheltuieli foarte mari: cel mai ieftin cântar costă 25.000 euro.Vine campania agricolă de toamnă şi întreaga recoltă, şi grâul – pâinea ţării – trebuie cântărită în câmp. Nu putem să nu ne întrebăm dacă firmele care comercializează dispozitivele de cântărire nu fac parte cumva din clientela politică a ministrului Transporturilor, Anca Boagiu”, a precizat Ovidiu Jidveian. Trebuie să spunem că cei care nu respectă noile prevederi legislative vor suporta amenzi cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei. Ovidiu Jidveian e convins că această reglementare a fost creată pentru a nu fi respectată, iar amenzile să fie colectate în punga PDL. „Cu siguranţă cei mai mulţi agricultori nu au bani de cântare şi vor găsi metode ilegale de transport. Nu e nimic neobişnuit, se pare că prostia şi incompetenţa se întâlnesc destul de des în PDL. În loc să relanseze economia, această hotărâre îi pune mai multe piedici!”, susţine liderul PSD Alba Iulia. Citind nota de fundamentare a hotărârii cu pricina observăm un amănunt surprinzător, se spune: „prezenta hotărâre nu are impact macroeconomic şi nici asupra mediului de afaceri”. Oare aşa este? Asta o fi părerea celor care au semnat hotărârea: Anca Boagiu, Traian Igaş şi Laszlo Borbely, dar realitatea ne spune cu totul altceva! Ce să facă producătorii agricoli când văd că legile ţării sunt încălcate chiar de cei de la Bucureşti, care le semnează? Şi nimeni nu păţeşte nimic! Nu au altă soluţie decât să urmeze exemplul lor, dacă la ei se poate, de ce să nu se aplice aceeaşi regulă şi pentru agricultori?
Adriana DURIGĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare