Rămâi conectat

Sport

În Liga Națională de Rugby, CSU Alba Iulia – RC Bârlad 12-48 | Universitarii, șase transferuri din Republica Moldova

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a pierdut partida din Liga Națională de Rugby cu RC Bârlad, scor 12-48 (7-17), meci contând pentru etapa a 7-a a primei scene.

La revenirea pe gazon după o pauză de mai bine de o lună (ultima întâlnire, în 1 octombrie, 0-109 cu CS Năvodari), după ce în precedentele jocuri, la Petroșani și cu SCM Timișoara (Cupa României), au fost neprezentări, studenții au mizat pe 5 jucători din Republica Moldova, de la RC Sergus Soroca, transferuri menite să întărească efectivul extrem de subținre numeric.

Dintre cei 6 jucători din Republica Moldova, transferați prin intermediul coordonatorului Oleg Istratii, au debutat Eugen Ilco, Vitalie Bulat, Vladimir Borfotină, Roman Lisnic și Vadim Cobîlianschi. Punctele gazdelor, care la un moment dat luau în calcul abandonul competițional, au fost realizate de Marius Băgăcean și Eugen Ilco – eseuri și Ionuț Cristea – o transformare. Următoarea confruntare va fi la Iași, cu Politehnica, în 12 noiembrie, urmând jocurile cu Municipal Galați (19 noiembrie, ultimul acasă) și RC Gura Humorului (runda de final, în 26 noiembrie). CSU Alba Iulia are 6 eșecuri din tot atâtea meciuri în play-out, totalizând 12 înfrângeri în acest sezon.

“Pierdem din nou, dar comparativ cu precedentele noastre partide, am făcut cel mai bun meci din această toamnă. În multe momente s-a jucat de la egal la egal. Un mare câștig pentru noi sunt jucătorii veniți din Republica Moldova, care au tras echipa după ei. Sperăm ca acest meci să marcheze începutul unor evoluții mai bune, în perspectiva ultimelor trei partide”, a transmis istoricul Marius Rotar. Ca o comparație, în sezonul anterior RC Bârlad s-a impus mult mai clar: 74-7 la Alba Iulia, respectiv 87-11 la Bârlad.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea