Rămâi conectat

Curier Județean

În finala Cupei României la baschet feminin, CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte, azi, ora 19.45 *În a doua semifinală, ICIM Arad a pierdut cu campioana CSM Târgovişte

Publicat

în

CSU Alba Iulia se va duela în finala Cupei României la baschet feminin, competiţie găzduită de Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu CSM Târgovişte, meciul fiind programat azi, la ora 19.45.

În a doua semifinală a Cupei României, competiţie găzduită de Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, ICIM Arad – CSM Târgovişte 74-85 (33-16, 14-15, 15-29, 12-25).

*Aradul a zburdat doar o repriză

Electrica Furnizare Discount

ICIM a condus confortabil primele 20 de minute şi se părea că se îndreaptă spre o victorie certă, la pauza mare fiind un ecart de 16 puncte între oponente (47-31). În sfertul al treilea campioana s-a trezit la viaţă şi a început cursa de urmărire, deşi la un moment dat era condusă chiar cu 20 de puncte. Prima egalitate a fost la „65”, însă apoi elevele lui Nini au avut nervii mai tari şi s-au îndreptat spre un succes, la un moment dat de necrezut.

CSU Alba Iulia a realizat o performanţă istorică şi s-a calificat în finala mare a Cupei României la baschet feminin, după ce a depăşit în semifinalele întrecerii pe Sepsi Sf. Gheorghe. Echipa lui Miroslav Popov a câştigat cu scorul 83-63 şi urmează să întâlnească în ultimul act, pe CSM Târgovişte.

*Specialista cupei confirmă

Reprezentanta României în cea mai importantă întrecere continentală, Euroliga, CSM Târgovişte s-a impus în faţa eternei rivale. Deţinătoarea cupei şi a titlului, considerată favorită a semifinalei, specialista cupei, cu 7 trofee din 8 posibile, echipa dâmboviţeană a recuperat incredibil şi s-a calificat în finala mare.

*Accidentare gravă pentru Ancuţa Stoenescu

Fosta echipieră a CSU Alba Iulia, Ancuţa Stoenscu s-a accidentat grav la genunchiul stâng în sfertul al treilea. Marcatoare a 9 puncte (trei coşuri de trei), Ancuţa a fost scoasă din teren pe braţe, la finalul jocului plângând în hohote. „Cred că sunt rupte ligamentele, mi-e teamă de ceva grav„, a spus Ancuţa, consolată de coechipierele ce i-au dedicat succesul.

*Marţi, ora 19.45, finala mare, CSU ALBA IULIA – CSM TÂRGOVIŞTE!

Programul întrecerii: *marţi, 2 aprilie: Sepsi SF. Gheorghe – ICIM Arad, finala mică (ora 17.15), finala mare: CSU ALBA IULIA – CSM Târgovişte (ora 19.45). Miercuri, 3 aprilie, de la ora 19.30, va fi pentru al doilea an consecutiv, la Alba Iulia, meciul stelelor, All Star Game feminin (cu excepţia finalei mici, jocurile vor fi transmise în direct de DigiSport.

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare