Ziarul Unirea

În Dosarul STP, Mircea Hava și ceilalți învinuiți au fost scoși de sub urmărire penală

*S-a disjuns şi s-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei privind pe învinuiţii NICOLA STELIAN CONSTANTIN, ADAM DANIELA MIRELA, BORFOTĂ VALERIA, şi faptuitoarea persoană juridică SC STP SA ALBA IULIA pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune în ceea ce priveşte activitatea infracţională de solicitare de gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, spre competentă soluţionare.

*S-a disjuns şi s-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei privind pe făptuitorii HAVA MIRCEA GHEORGHE, POPA IOAN IANCU, DAMIAN GHEORGHE, RAICA ROMULUS, FLOREA TEODOR, LUPSAN EMIL, RUSU TRAIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, spre competentă soluţionare.

ELIT

*S-a disjuns şi s-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei privind pe învinuita RÂNGHET GEORGETA CAMELIA pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese,în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, spre competentă soluţionare.

Practic, cei 11 învinuiți au scăpat de cele mai grave acuzații din Dosarul STP. Urmează ca Parchetele de pe lângă instanțele la care au fost trimise spre soluționare dosarele disjunse, să se pronunțe cu privire la continuarea cercetărilor.

În dosarul penal nr.213/P/2011, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia a dispus prin Ordonanța din 29 iulie 2013 următoarele:

ADEZIUNE PLUS ALBA

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului HAVA MIRCEA GHEORGHE – pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei ŢÂR TEOFILA – pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei RÂNGHET GEORGETA – pentru săvârşirea infracţiunilor de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului: BOGĂŢAN IOAN – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului: VOICU PAUL – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului: GAŞPAR OLIVIU – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului ŞTEF HORAŢIU – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului JELER MARCEL VALERIAN – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului NICOLA STELIAN CONSTANTIN pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de plată a subvenţiilor de funcţionalitate; pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina învinuitului NICOLA STELIAN CONSTANTIN – din infracţiunea de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor în infracţiunea de înşelăciune pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de acordare de sume de bani reprezentând gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012, faptă care se va reţine în sarcina învinuitului Nicola Stelian Constantin;

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei ADAM DANIELA MIRELA – pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de plată a subvenţiilor de funcţionalitate; pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (4 acte materiale). Schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina învinuitei.

*Schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina învinuitei ADAM DANIELA MIRELA – din infracţiunea de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor, în infracţiunea de înşelăciune (125 acte materiale) pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de acordare de sume de bani reprezentând gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012, faptă care se va reţine în sarcina învinuitei Adam Daniela Mirela;

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei BORFOTĂ VALERIA – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de plată a subvenţiilor de funcţionalitate; pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina învinuitei BORFOTĂ VALERIA din infracţiunea de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor, în infracţiunea de înşelăciune (125 acte materiale) pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de acordare de sume de bani reprezentând gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012, faptă care se va reţine în sarcina învinuitei Borfotă Valeria.

*Menţinerea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului NICOLA STELIAN CONSTANTIN.

*Menţinerea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitei ADAM DANIELA MIRELA.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului HAVA MIRCEA GHEORGHE.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitei ŢAR TEOFILA.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitei RÂNGHET GERGETA CAMELIA.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului GAŞPAR OLIVIU.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09,03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului JELER MARCEL VALERIAN.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului PAUL VOICU.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului BOGĂŢAN IOAN.

Un exemplar al prezentei ordonanţe se va comunica cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alba pentru punere în executare în ceea ce priveşte efectuarea menţiunilor de menţinere şi respectiv ridicare a unor măsuri asigurătorii în această cauză.

*Disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei privind pe învinuiţii NICOLA STELIAN CONSTANTIN, ADAM DANIELA MIRELA, BORFOTĂ VALERIA, şi făptuitoarea persoană juridică SC STP SA ALBA IULIA pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune (125 acte materiale) în ceea ce priveşte activitatea infracţională de solicitare de gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012 şi privind pe făptuitorii HAVA MIRCEA GHEORGHE, POPA IOAN IANCU, DAMIAN GHEORGHE, RAICA ROMULUS, FLOREA TEODOR, LUPSAN EMIL, RUSU TRAI AN, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, spre competentă soluţionare.

*Disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei privind pe învinuita RÂNGHET GEORGETA CAMELIA pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, spre competentă soluţionare.

*Neînceperea   urmăririi penale faţă de învinuiţii NICOLA STELIAN CONSTANTIN, ADAM DANIELA MIRELA şi BORFOTĂ VALERIA, pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, a destinaţiilor subvenţiilor.

*Neînceperea  urmăririi penale faţă de făptuitoarea Mărincean Liliana şi Borza Maria, Popa Alin şi Truţă Florean pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea prev. de art.10 lit.b din Legea 78/2000 cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen. şi art. 290 C.pen. rap.la art. 17 lit.c din Legea 78/2000 cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

—————————-

Referitor la Ordonanța emisă de DNA Alba Iulia primarul Mircea Hava a declarat pentru Ziarul Unirea: ”După atâta timp adevărul iese la iveală. Oamenii care au anchetat dosarul şi-au făcut treaba şi au dat neînceperea urmăriri penale. Această soluţie îmi întăreşte încrederea în Justiţia din România, indiferent de ce spun alţi despre ea. E bine că procurorii şi judecătorii nu se lasă influenţaţi şi îşi fac treaba. În ce ne priveşte pe noi, cei din primărie, cei care am fost anchetaţi, noi n-am lucrat decât pentu binele cetăţeanului. Asta se vede pe stradă, se simte şi oricine foloseşte transportul public local din Alba Iulia nu are decât cuvinte de laudă. Cei care stau numai în maşini scumpe sunt cei care fac comentarii şi ne critică pentru condiţiile foarte bune pe care le-am creat călătorilor.

Dacă aş fi un visător şi nu un tip realist, poate că aş aştepta nişte scuze de la cei care ne-au arătat cu degetul, ne-au atacat şi ne-au terfelit imaginea, ne-au înjurat înainte ca procurorii să se pronunţe. E bine că acum şi albaiulienii care s-au îndoit vreodată să ştie că noi cei de la primărie am lucrat corect şi lucrăm în continuare corect”.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| Alexandru Paștiu, SUSPECTUL de CRIMĂ din Răhău, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 19.04.2021, punerea în mișcare a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

stim si noi cate ceva 1 august 2013 at 15:07

pai…teoretic dosarul merge mai departe, doar ca nu la DNA ci la parchetul judetean.
Asta nu inseamna ca sant „iertati”…..
In schimb, conform unei retete mai vechi, parchetul de pe langa tribunalul Alba va da „NUP”
Asta pentru ca procurorii in Romania sunt subordonati ierarhic, parchetul este o institutie practic militarizata si a venit ordin „de sus” ca sa fie scapat Hava.
Asta pentru ca Miscarea Populara a lui Basescu are nevoie de oameni care aduc voturi iar Hava poate aduce voturi, sau cel putinm asa se mai spera (desi Dorin Nistor a luat un cap in gura de la electorat cu toate ca avea suportul lui Hava)
Deci sa asteptam NUP-ul, urmat de intrarea lui Hava in Miscarea Populara

HH 1 august 2013 at 22:11

SUNT DE ACEASI PARERE !

eu cred ca 1 august 2013 at 16:58

eu cred ca i-au stresat si denigrat cat au putut cu dosarul asta inventat ca sa-si faca norma si cand nu au mai putul si-au declinat competenta
daca va uitati la ce s-a scris in presa defapt nici unul din asa zisii faptuitori nu au castigat nimic

sharmantu 1 august 2013 at 17:32

Da, i-a stresat dar pana la urma au fost corecti. eu nu mai cred ca Hava comanda la DNA cu USL la putere.
STP este bun si era pacat sa il strice. Eu calatoresc cu autobuzul si vreau sa il invit si pe acel consilier liberal sa incerce, daca nu e sub statutul lui.
ar face economie mare si ar aveea mai multi bani pentru amaratii pe care ii slugareste toata ziua.
nu vreau sa atac pe nimeni, dar cine trece printr-o ancheta penala are mult de suferit.
dincolo de comentarii pro si contra, dupa interes, cred ca angajatii de la STP fac treaba buna.

stim si noi cate ceva 1 august 2013 at 17:43

parchetul nu este comandat de USL ( de fapt in USL jumatate sunt pedelisti)…este comandat de Basescu. Hava si ai lui sunt clar vinovati, dar vor fi facuti scapati. Cei cu bani si functii scapa intotdeauna. Mai nou scapa si cine vrea Basescu sau o incurca cine vrea Basescu

sharmantu 2 august 2013 at 9:56

Te uiti prea mult la Antena 3. Basescu e puternic din fericire doar in mintea ta. Mai zici ca sunt clar vinovati, eu zic ca mult mai clar e ca tu esti paranoic.

cetatean 1 august 2013 at 17:40

Rusine Alba Iulia pentru ca esti condusa de straini,
la tine acasa – italieni care te injura si te saboteaza
in fiecare sedinta caci nu dau doi bani pe tine ….

Rusine Alba Iulia, ca te distrezi cand un patron
mafiot e mare guraliv la fiecare sedinta in care
se vorbeste de voi ROMANI….

Rusine Alba Iulia !!! Sa ajungeti cu totii sa lucrati
la firmele lui Nea’ Albani – asta meritati !

Rusine Alba Iulia !

GH 1 august 2013 at 22:36

La 29 iulie 2012, în urmă cu exact un an, s-a desfășurat referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu

La 29 iulie 2013 base ii face cadou lui hava „achitarea” in dosarul stp, asta da miscare ca sa-l coopteze in miscarea populara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Xsulescu 2 august 2013 at 7:57

Ca acest dosar a fost principala arma pe care au folosit-o cei de la usl in campania electorala de anul trecut am uitat???
Atunci DNA-ul era extraordinar de corect si ne scapa de hoti! Acum este vandut lui Basescu??

Sunteti penibili – cu toata gasca voastra de cretini (Zdranc, Buglea, Albani si toti ceilalti Pitici Nucleari sau Atomici)

Carcotasul 2 august 2013 at 20:47

Ce-a crezut Piticul Atomic, ca il infunda asa usor pe Hava? Sa-si puna pofta in cui, ca acum urmeaza la DNA, mafiotul Albanii, cu fapte incriminate de jumatate din articolele Codului Penal, tentativa de omor(accident de munca), infractiuni impotriva drepturilor muncitorilor(munca la negru), trafic de influenta, etc.!

Carcotasul 2 august 2013 at 21:01

Hava ii barbat sui nu ciuruc, ca si „fatalau” de Pitic Atomic, ii mai bun decat Piticul Atomic, chiar si acum la aproape
la aproape 70 de ani, si la femei!

gogu 2 august 2013 at 9:18

P(r)ostacii usl atat au in cap-„Basescu-i de vina”,”Basescu conduce DNA-ul”etc grija mare tovarasi ca haznalele va strica de cap!

Comentariile sunt oprite