Rămâi conectat

Ştirea zilei

În Dosarul STP, Mircea Hava și ceilalți învinuiți au fost scoși de sub urmărire penală

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*S-a disjuns şi s-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei privind pe învinuiţii NICOLA STELIAN CONSTANTIN, ADAM DANIELA MIRELA, BORFOTĂ VALERIA, şi faptuitoarea persoană juridică SC STP SA ALBA IULIA pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune în ceea ce priveşte activitatea infracţională de solicitare de gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, spre competentă soluţionare.

*S-a disjuns şi s-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei privind pe făptuitorii HAVA MIRCEA GHEORGHE, POPA IOAN IANCU, DAMIAN GHEORGHE, RAICA ROMULUS, FLOREA TEODOR, LUPSAN EMIL, RUSU TRAIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, spre competentă soluţionare.

*S-a disjuns şi s-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei privind pe învinuita RÂNGHET GEORGETA CAMELIA pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese,în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, spre competentă soluţionare.

Practic, cei 11 învinuiți au scăpat de cele mai grave acuzații din Dosarul STP. Urmează ca Parchetele de pe lângă instanțele la care au fost trimise spre soluționare dosarele disjunse, să se pronunțe cu privire la continuarea cercetărilor.

În dosarul penal nr.213/P/2011, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia a dispus prin Ordonanța din 29 iulie 2013 următoarele:

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului HAVA MIRCEA GHEORGHE – pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei ŢÂR TEOFILA – pentru săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei RÂNGHET GEORGETA – pentru săvârşirea infracţiunilor de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului: BOGĂŢAN IOAN – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului: VOICU PAUL – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului: GAŞPAR OLIVIU – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului ŞTEF HORAŢIU – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului JELER MARCEL VALERIAN – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului NICOLA STELIAN CONSTANTIN pentru săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de plată a subvenţiilor de funcţionalitate; pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina învinuitului NICOLA STELIAN CONSTANTIN – din infracţiunea de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor în infracţiunea de înşelăciune pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de acordare de sume de bani reprezentând gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012, faptă care se va reţine în sarcina învinuitului Nicola Stelian Constantin;

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei ADAM DANIELA MIRELA – pentru complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de plată a subvenţiilor de funcţionalitate; pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (4 acte materiale). Schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina învinuitei.

*Schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina învinuitei ADAM DANIELA MIRELA – din infracţiunea de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor, în infracţiunea de înşelăciune (125 acte materiale) pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de acordare de sume de bani reprezentând gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012, faptă care se va reţine în sarcina învinuitei Adam Daniela Mirela;

*Scoaterea de sub urmărire penală a învinuitei BORFOTĂ VALERIA – pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor; pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de plată a subvenţiilor de funcţionalitate; pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

*Schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina învinuitei BORFOTĂ VALERIA din infracţiunea de complicitate la infracţiunea de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, neurmărirea conform legii a destinaţiilor subvenţiilor, în infracţiunea de înşelăciune (125 acte materiale) pentru activitatea infracţională desfăşurată în legătură cu solicitările de acordare de sume de bani reprezentând gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012, faptă care se va reţine în sarcina învinuitei Borfotă Valeria.

*Menţinerea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitului NICOLA STELIAN CONSTANTIN.

*Menţinerea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra următoarelor bunuri imobile aparţinând învinuitei ADAM DANIELA MIRELA.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului HAVA MIRCEA GHEORGHE.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitei ŢAR TEOFILA.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitei RÂNGHET GERGETA CAMELIA.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului GAŞPAR OLIVIU.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09,03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului JELER MARCEL VALERIAN.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului PAUL VOICU.

*Ridicarea măsurii asigurătorii a inscripţiei ipotecare luată în cursul urmăririi penale prin ordonanţa 213//2011 din data de 09.03.2012 asupra unor bunuri imobile aparţinând învinuitului BOGĂŢAN IOAN.

Un exemplar al prezentei ordonanţe se va comunica cu Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alba pentru punere în executare în ceea ce priveşte efectuarea menţiunilor de menţinere şi respectiv ridicare a unor măsuri asigurătorii în această cauză.

*Disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei privind pe învinuiţii NICOLA STELIAN CONSTANTIN, ADAM DANIELA MIRELA, BORFOTĂ VALERIA, şi făptuitoarea persoană juridică SC STP SA ALBA IULIA pentru săvârșirea infracţiunii de înşelăciune (125 acte materiale) în ceea ce priveşte activitatea infracţională de solicitare de gratuităţi în perioada 10.08.2010 – 07.03.2012 şi privind pe făptuitorii HAVA MIRCEA GHEORGHE, POPA IOAN IANCU, DAMIAN GHEORGHE, RAICA ROMULUS, FLOREA TEODOR, LUPSAN EMIL, RUSU TRAI AN, pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, spre competentă soluţionare.

*Disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei privind pe învinuita RÂNGHET GEORGETA CAMELIA pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, spre competentă soluţionare.

*Neînceperea   urmăririi penale faţă de învinuiţii NICOLA STELIAN CONSTANTIN, ADAM DANIELA MIRELA şi BORFOTĂ VALERIA, pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de acordare de subvenţii cu încălcarea legii, a destinaţiilor subvenţiilor.

*Neînceperea  urmăririi penale faţă de făptuitoarea Mărincean Liliana şi Borza Maria, Popa Alin şi Truţă Florean pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea prev. de art.10 lit.b din Legea 78/2000 cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen. şi art. 290 C.pen. rap.la art. 17 lit.c din Legea 78/2000 cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen.

–––––––––-

Referitor la Ordonanța emisă de DNA Alba Iulia primarul Mircea Hava a declarat pentru Ziarul Unirea: ”După atâta timp adevărul iese la iveală. Oamenii care au anchetat dosarul şi-au făcut treaba şi au dat neînceperea urmăriri penale. Această soluţie îmi întăreşte încrederea în Justiţia din România, indiferent de ce spun alţi despre ea. E bine că procurorii şi judecătorii nu se lasă influenţaţi şi îşi fac treaba. În ce ne priveşte pe noi, cei din primărie, cei care am fost anchetaţi, noi n-am lucrat decât pentu binele cetăţeanului. Asta se vede pe stradă, se simte şi oricine foloseşte transportul public local din Alba Iulia nu are decât cuvinte de laudă. Cei care stau numai în maşini scumpe sunt cei care fac comentarii şi ne critică pentru condiţiile foarte bune pe care le-am creat călătorilor.

Dacă aş fi un visător şi nu un tip realist, poate că aş aştepta nişte scuze de la cei care ne-au arătat cu degetul, ne-au atacat şi ne-au terfelit imaginea, ne-au înjurat înainte ca procurorii să se pronunţe. E bine că acum şi albaiulienii care s-au îndoit vreodată să ştie că noi cei de la primărie am lucrat corect şi lucrăm în continuare corect”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea