Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În Divizia A la baschet feminin, CSU Alba Iulia – Nova Vita Tg Mureş 69-54

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Derbyul podiumului ierarhiei primei scene, cu formaţii neînvinse în 2012, ce au ambiţii mari în acest sezon, vecine de clasament, cu acelaşi punctaj înaintea jocului, CSU Alba Iulia – locul al treilea, respectiv vizitatoarele americanului Stacey Nolan (selecţionerul reprezentativei României) plasate înaintea jocului pe poziţia secundă s-a desfăşurat astăzi la Alba Iulia. Şi a fost un meci de zile mari, o victorie grea, un spectacol oferit de elevele lui Tomas Bilek, o adevărată lecţie de baschet împotriva contracandidatei la locul secund, intr-o sala arhiplina, cu notorietati politice prezente. Scorul final al acestui joc-cheie în economia returului a fost 69- 54 (18-13, 27-15, 13-14, 11-12).

Amfitrioanele au făcut un joc excelent (primele două sferturi) şi au condus în permananţă pe tabelă, după un început ce le-a lăsat fără replică pe oponentă (6-0). Pe măsura trecerii timpului, albaiuliencele s-au distanţat, şi-au mărit avantajul în mod constant, ajungând să conducă chiar la o  diferenţă considerabilă de 19 puncte (47-28), sau 21 de puncte (58-37) în sfertul al treilea.  După pauza mare, oaspetele s-au lansat într-o cursă furibundă de urmărire, CSU a slăbit trocul, au apărut emoţiile (revenire la 10 puncte, 58-48 cu 5 minute înaintea finalului), însă în cele din urmă Alba la adapostul avantajului din primele 20 de minute a trecut al treilea val din 2012.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Întâlnirea a contat pentru etapa a 18-a a Diviziei A de baschet feminin şi a însemnat în opinia oficialilor albaiulieni cea mai importantă confruntare din returul sezonului regulat, iar prin evoluţia consistentă  mai ales din prima parte şi maniera în care s-a impus, CSU Alba Iulia a dovedit că este o demnă contracandidată la şefie, ameninţănd serios fortele din Arad şi Târgovişte.
Punctele albaiuliencelor, clasate pe locul al treilea în elită (15 victorii şi 3 înfrângeri), acelaşi parcurs ca şi CSBT Teleorman au fost marcate în acest joc de Becca Tobin – 16, Taneisha Harrison – 13,  Breanna Salley – 10,  Katya Abramzon – 8, Nadia Parker – 8Ancuţa Stoenescu – 7, Eniko Tarţa –  7. În runda următoare, etapă intermediară (miercuri 1 februarie), CSU Alba Iulia va întâlni în deplasare pe Politehnica Naţional Iaşi.

*Stacey Nolan agresat de un fan!

La finele jocului, la intrarea in sala de sport din Alba Iulia, antrenorul american al vizitatoarelor a fost agresat fizic si verbal de un fan al echipei Nova Vita. Suporterul l-a amenintat pe american, aruncandu-i vorbe grele si atacuri rasiste.  Stacey Nolan a fost injurat atat in engleza, cat si in romana, fiind lovit chiar cu unul dintre cosurile de gunoi, tehnicianul nereplicand deloc. Altercatia ce a durat circa doua minute, a fost stopata doar de interventia catorva jucatoare de la Nova Vita, martor al incidentului socant fiind secundul albaiulian George Lancranjan.

Dan HENEGAR

Foto Sorin STANCIU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea