Rămâi conectat

Actualitate

În derby-ul subsolului din Liga a IV-a, Inter Ciugud – Energia Săsciori 0-2 *Bodea a marcat din penalty, Ionuţ Grozav a ratat!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Un meci important al etapei a 19-a din Liga a IV-a, un veritabil derby al retrogradării s-a disputat la Ciugud, finala supravieţuirii fiind câştigată de vizitatori, ce au avut nervii tari la duelul penalty-urilor, Ion Grozav (Inter Ciugud) ratând o lovitură de pedeapsă în primul act.

*Inter Ciugud – Energia Săsciori 0-2 (0-0): Cr. Bodea (62, penalty), Cioroga (90).

*În minutul 37, I. Grozav (Inter Ciugud) a ratat un penalty (a apărat portarul Morariu), fază ce a cântărit enorm în derby-ul retrogradării, câştigat de Energia (aflată la primul succes din 2013 şi din jocurile externe). „Am avut mult noroc în prima repriză pentru că gazdele au ratat acel penalty. Sunt trei puncte imense, în compania unei contracadidate, un succes extern care a venit tocmai când aveam mai mare nevoie„, a declarat antrenorul Ioan Faur (Energia).

Elit - Gustul Desăvârșit

De la ora 17.00: Dalia Sport Daia Română – Performanţa Alba Iulia 1-0 (0-0): I. Gherman (78).  La Daia Română, „legiunea” ex-dăiană formată din P. Ciucă, Colcer, Lenghel şi D. Ianc a pierdut în meciul orgoliilor.

*Arena Alba Iulia – Metalul Aiud 0-0.

Rezultate: *CS Ocna Mureş – CSO Cugir 0-5 (0-2): G. Goronea (14, 18), Şuteu (55, 58), Itu (68). „A fost o partidă modestă pentru noi, un eşec usturător, dar să nu uităm că am evoluat cu o apărare improvizată, a afirmat necăjit Gicu Domşa.

*Sportul Sebeş – Viitorul Sântimbru 3-1 (1-0): Iuoraş (31, 61, 83)/ Pienariu (79, autogol);

Ca şi FC Cugir, Sportul Sebeş reprezintă o echipă ce a luat maximum de puncte în retur, cu 5 victorii de tot atâtea meciuri (în fapt 7 succese la rând). Ajunsă pe locul secund, echipa lui Gabriel Ţoţonea joacă miercuri, în „intermediară”, un derby al primelor clasate, în deplasare, pe terenul liderului. „Victoria gazdelor este meritată, însă portarul Daniel Stănilă a fost fabulos, având cel puţin 4 intervenţii extraordinare, între care trei la scorul de 0-1”, a spus antrenorul Sorin Mărginean.

*FC Cugir – Rapid Teiuş 3-0 (1-0): Rancea (5, 70), Păduraru (87). Cugirenii continuă marşul de regularitate din retur şi a realizat a 5-a victorie consecutivă, acasă, fostul teiuşean Rancea trecându-şi în cont o dublă împotriva fostei echipe.

Aşa cum am mai spus-o avem ambiţia să nu pierdem niciun punct în retur. Trei puncte sunt 3 puncte, deşi am jucat mai slab. Pentru noi miza mare va fi „dubla” cu CSO, din cupă şi din campionat. Vrem să arătăm concitadinilor că nu suntem nimeni în oraş, că ne putem ridica la nivelul lor, dar trebuie să şi putem acest lucru„, a spus Nicolae Muntean (FC Cugir).

 Cuprirom Abrud – Arieşul Apuseni Baia de Arieş 3-0 (la „masa verde”, 3-0),

Olimpia Aiud – stă

CLASAMENT

1. CSO CUGIR         18       16       2          0          58-11  50       +23

2. Sportul Sebeş       19       13       2          4          36-14  41       +11

3. Cuprirom Abrud    19       11        4          4          42-17 37        +7

4. Performanţa A. Iulia         18       11        2          5          35-14  35       +8

5. FC Cugir   19       10       2          7          36-23  32       +5

6. Dalia Sport Daia  18       9          4          5          28-19  31       +1

7. CS Ocna Mureş   19       8          4          7          24-34  28       +1

8. Olimpia Aiud         18       8          3          7          37-25  27       -3

9. Viitorul Sântimbru            18       8          2          8          40-43  26       -1

10. Arena A. Iulia      19       8          2          9          26-35  24       -6

11. Rapid Teiuş         19       6          5          8          26-29  23       -4

12. Inter Ciugud        19       5          2          12       29-41  17       -10

13. Energia Săsciori           19       4          3          12       35-45  15       -15

14. Metalul Aiud        19       2          4          13       11-38  10       -14

15. Arieşul Apuseni  19       0          2          17       11-86  2          -25

 

Etapa a 21-a (miercuri, 10 aprilie, ora 17.00): Performanţa Alba Iulia – Olimpia Aiud  (în tur, 0-1), CSO Cugir – Sportul Sebeş (1-0), Viitorul Sântimbru – Inter Ciugud (4-2), Energia Săsciori – Cuprirom Abrud (0-5), Arieşul Apuseni Baia de Arieş – FC Cugir 0-3 (la „masa verde”, 0-8), Rapid Teiuş – Arena Alba Iulia (3-2), Metalul Aiud – Dalia Sport Daia Română (0-6), CS Ocna Mureş – stă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ANAF a blocat peste 10 milioane de euro în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANAF a blocat peste 10 milioane de euro în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice în contextul sancţiunilor internaţionale după începerea războiului din Ucraina, a blocat 10,099 milioane de euro şi a confiscat alte 13,171 milioane de lei, a anunţat, vineri, preşedintele Agenţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Agerpres.

„După începerea războiului din Ucraina ştiţi că s-au dispus anumite sancţiuni internaţionale. Niciodată nu am discutat despre ele şi cred că este momentul să vă dau nişte cifre legat şi de activitatea ANAF în acest domeniu. Practic, începând cu data de 28 februarie anul acesta, la nivelul ANAF s-au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor sau entităţilor care au fost supuse sancţiunilor internaţionale. Am verificat peste 2.400 de persoane fizice şi juridice, am emis 7 ordine de preşedinte ANAF la diverse societăţi şi vă spun câteva din ele: Aeroflot, TMK, TMK sunt vreo 4 societăţi care aparţin aceluiaşi grup, Metalloinvest Trading, MMK Metalurji, MMK Metalurji Sanayi. Deci în total 7 societăţi care au fost supuse acestor sancţiuni internaţionale şi la care ANAF a aplicat întru totul sancţiunile internaţionale”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a afirmat că s-a dispus blocarea sumei de 10,099 milioane de euro, au fost date amenzi contravenţionale celor care nu au respectat deciziile în urma sancţiunilor în valoare de 280.000 de lei şi au fost confiscate sume de 13,171 milioane de lei.

„În acelaşi timp, ca preşedinte ANAF, am emis şi 9 ordine de derogare de la aceste sancţiuni pentru că am considerat că nu este normal ca anumite companii unde lucrau foarte mulţi angajaţi şi care riscau să fie închise să nu-şi desfăşoare activitatea. Şi ştiţi că există o ordonanţă dată şi o directivă europeană care permite, în anumite condiţii, suspendarea acestor sancţiuni prin numirea unui administrator special care practic supervizează toate plăţile care se fac în cadrul companiei şi toată activitatea companiei pentru ca nicio resursă financiară nu ajungă la oligarhii ruşi de pe această listă, dar în acelaşi timp economia Românească şi angajaţii acestor societăţi să nu aibă de suferit”, a mai spus Lucian Ovidiu Heiuş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Facturile spitalelor au crescut cu 50% la lumină și 70% la gaze. Ministrul Rafila: „Scumpirile sunt acoperite din banii de medicamente”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Facturile spitalelor au crescut cu 50% la lumină și 70% la gaze. Ministrul Rafila: „Scumpirile sunt acoperite din banii de medicamente”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a discutat despre cum au fost afectate unitățile sanitare din România de creșterea prețurilor la energie, despre  ponderea cheltuielilor cu utilitățile în bugetul acestora, cât și despre posibilele soluții pe care acesta le va propune. 
”Facturile au crescut cu 50% ceea ce nu este puțin. În primul rând, telespectatorii ar trebui să știe cum este constituit bugetul unui spital. Cea mai mare parte a bugetului din spital o reprezintă cheltuiala cu personalul care, conform legii, nu trebuie să depășească 70%. Din rest, din ce rămâne, trebuie plătite utilitățile și după ce sunt plătite utilitățile, este o parte care rămâne pentru materialele sanitare și medicamente. Am vrut să văd și am acest studiu, la nivelul spitalelor din țară care au fost cheltuielile cu energia în trimestrul III al anului 2021 și care au fost cheltuielile cu energia în 2022.
Trimestrul al III-lea nu este un trimestru așa de complicat pentru că ziua e lungă, e cald, deci lunile iulie, august și septembrie. Cheltuielile au crescut cu cca 45-50% la energia electrică și cu 70% la gaze. Per total o creștere a cheltuielilor cu circa 55% în aceste trei luni. Sigur, asta în condițiile în care prețul pentru unitățile sanitare, cât și pentru alte instituții publice a fost ținut sub control, în sensul că un kilowatt era 1 leu, față de 68 de bani. Asta îmi arată mie că, în cheltuiala unui spital, cheltuielile cu energia reprezintă cam 15%, adică cu 5% mai puțin din bugetul spitalului pentru materiale sanitare și medicamente”, a declarat Alexandru Rafila.
”Voi veni cu niște propuneri concrete în ceea ce privește soluționarea acestei situații, fie o compensare directă către furnizorii de energie încât să avem o marjă de buget similară pentru materiale sanitare și medicamente, ca și cea de anul trecut, sau voi propune o suplimentare de buget pentru spitale. Trebuie să găsim o soluție”, a concluzionat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, dând asigurări în același timp că nu vor fi probleme cu plata salariilor personalului medical: ”Eu nu voi fi niciodată de acord să găsim o soluție în afectarea salariilor personalului medical”.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Motorul de căutare Google a picat! Câte miliarde de utilizatori au fost afectați

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Motorul de căutare Google a picat! Câte miliarde de utilizatori au fost afectați

Duminică, 13 noiembrie, platforma de căutare Google a suferit o defecțiune, făcând cel mai folosit site neacesibil.

Platforma este folosită de aproximativ 4,3 miliarde de oameni, din populația totală de 7,9 milliarde și poate procesa până la 99.000 de căutări pe secundă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alphabet, compania care deține Google, are cifra de afaceri actuală de 1,75 trilioane de dolari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea