Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

În comuna SMART din județul Alba, oamenii nu au acces la apă: „Am avut doar zece zile fără întreruperi, în mijlocul verii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În comuna SMART din județul Alba, oamenii nu au acces la apă: „Am avut doar zece zile fără întreruperi, în mijlocul verii”

Locuitorii „comunei smart” din județul Alba au avut parte de surprize neplăcute în ceea ce înseamnă distribuirea apei potabile, atât din cauza secetei, cât și a unor defecțiuni anunțate de către cei responsabili.

La nivelul satului Șeușa, care aparține de comuna Ciugud, oamenii au avut de-a face cu numeroase întreruperi ale distribuirii apei potabile în cursul acestei veri, iar asta nu a fost prima întâmplare de acest fel.

„Anul trecut, în luna august, am avut doar zece zile în care am avut apă potabilă disponibilă, iar seceta nu era nici pe departe la fel de gravă”,  a transmis o femeie care locuiește în sat.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Pe fondul caniculei care va cuprinde aproape toată ţara in urmatoarea perioada, SC APA CTTA SA ALBA este nevoita sa rationalizeze apa în mai multe localităţi din județ, în următoarele zile, în care se anunţă temperaturi foarte ridicate. Din cauza secetei prelungite, resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesara refacerea periodica a acestora.

APA CTTA face apel către populaţie, să folosească apa potabila cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer In caz contrar, exista posibilitatea ca programul de rationalizare sa fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizarii.

Astfel, incepand cu data de 26.07.2022 va comunicam urmatorul program de intrerupere a furnizarii apei potabile:

-Intreruperea furnizarii in localitatea Ungurei!

-Intreruperea furnizarii apei potabile, intre orele 22.00-06.00, in urmatoarele localitati:

-comuna Farau, comuna Cricau, comuna Berghin, com Ciugud

– comuna Valea Lunga


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 24 iunie 2024: Temperaturi de peste 30 grade Celsius, dar și fenomene extreme. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai – 24 iunie 2024. Specialiștii anunță un început iunie cu temperaturi de peste 30 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea