Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În comuna Sântimbru, zonă de agrement cu debarcader pe malul râului Mureș, în zona haltei CFR

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În comuna Sântimbru, zonă de agrement cu debarcader pe malul râului Mureș, în zona haltei CFR.

Primăria Sântimbru a realizat și depus studiul de fezabilitate pentru amenajarea unei zone de agrement în apropierea haltei CFR, în cadrul unui proiect elaborat de către Asociația „FLAG din Bazinul Mureșului, Secașelor și a Afluenților Acestora” pentru finanțare prin Fondul European pentru Piscicultură prin Programul Pescuit și Afaceri Marine.

În prezent terenul în suprafață de 2.624 mp se prezintă natural, neamenajat, având formă neregulată cu o pantă de 18%, fiind foarte folosit în sezonul cald de locuitorii comunei Sântimbru şi nu numai. Accesul principal în zonă se face din DJ 107B, drum ce leagă municipiul Alba lulia de satul Coşlariu şi municipiul Blaj.

Potrivit primarului comunei Sântimbru, Ioan Iancu Popa, proiectul propune amenajarea unui ponton deservit de două bărci pe malul râului Mureș, în apropierea haltei CFR.

De asemenea, posesorii de ambarcațiuni vor putea folosi debarcaderul pentru a se deplasa pe râul Mureș. Comuna Sântimbru se află pe traseul de circa 60 de kilometri al cursului apei dintre localitățile din județele Alba și Hunedoara care mai sunt incluse în proiectul de peste 500.000 de euro: Ciugud, Alba Iulia, Şibot și Blandiana, din județul Alba, respectiv Geoagiu şi Rapoltu Mare, din județul vecin.

Primarul Ioan Iancu Popa a precizat că SF-ul depus va fi analizat la GAL, iar apoi va fi verificat de experții din București, valoarea investiției care urmează să fie realizată la Sântimbru, dacă va fi aprobată finanțarea, fiind estimată la 100.000 de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea