Rămâi conectat

Actualitate

În ce condiții pot transmite asimptomaticii COVID-19: Dacă nu poartă mască de protecție în spații aglomerate, neaerisite și dacă strigă sau cântă

Unirea Ziarul

Publicat

în

În ce condiții pot transmite asimptomaticii COVID-19: Dacă nu poartă mască de protecție în spații aglomerate, neaerisite și dacă strigă sau cântă

Asimptomaticii pot transmite SARS-COV-2 cel mai mult dacă nu poartă mască de protecție în spații aglomerate, neaerisite și dacă strigă sau cântă. Institutul Național de Sănătate Publică prezintă diferite situații în care există riscul transmiterii virusului de la persoane asimptomatice, potrivit news.ro.

Astfel, dacă un asimptomatic are mască și contactul e de scurtă durată, prezintă risc mediu de transmitere prin strigăt sau cântat într-un spațiu neaglomerat în care aerisirea este inadecvată în interior.

În spațiul aglomerat, riscul este mediu dacă asimptomaticul cu mască stă în liniște sau vorbește, iar aerisirea este inadecvată în interior. Riscul se menține mediu dacă bolnavul strigă sau cântă în spațiul aglomerat, chiar dacă este bine aerisit, și devine ridicat dacă strigă sau cântă într-un spațiu interior aerisit inadecvat.

În situația în care asimptomaticul are mască, dar contactul este de lungă durată, riscul este mediu (galben) dacă stă în liniște sau vorbește într-un spațiu interior aerisit inadecvat, dacă strigă sau cântă într-un spațiu aerisit inadecvat în interior și devine ridicat (roșu) prin strigăt sau cântat dacă există aerisire inadecvată în interior, în cazul în care spațiul nu este aglomerat.

Dacă spațiul este aglomerat, riscul este mediu dacă bolnavul stă în liniște într-o încăpere cu aerisire adecvată în interior și devine ridicat dacă aerisirea nu a fost bine făcută. Prin vorbit, riscul este mediu dacă există aerisire adecvată în aer liber sau aerisire adecvată în interior și ajunge risc ridicat dacă aerisirea în interior este inadecvată. Prin strigăt sau cântat, riscul este mediu în spațiul aglomerat în aer liber, dar aerisit și devine ridicat dacă aerisirea e adecvată sau inadecvată în interior.

Riscul cel mai mare este atunci când un asimptomatic nu poartă mască și are un contact de lungă durată. În această situație, în spații aglomerate, aerisite sau nu, riscul este ridicat indiferent dacă bolnavul stă în liniște, vorbește sau strigă și devine mediu doar dacă stă în aer liber fără să vorbească.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea