În ce condiții pot funcționa restaurantele și sălile de spectacole în localitățile în care rata de infectare este sub 3/1.000 de locuitori

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Cinematografele și instituțiile de spectacole pot funcționa la 50 la sută din capacitatea spațiului în localitățile în care rata de infectare este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, conform deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență adoptate marți seară.

În localitățile în care rata de infectare este între 1,5 și 3 la mia de locuitori, acestea pot funcționa la 30 la sută din capacitatea spațiului. Este interzisă activitatea lor în cazul localitățile unde rata de infectare depășește 3/1.000 de locuitori.

ELIT

Restaurantele și cafenelele vor funcționa pe același model: la 50 la sută din capacitatea spațiului în localitățile în care rata de infectare este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori și la 30 la sută din capacitate dacă rata de infectare este între 1,5 și 3/1.000 de locuitori și doar în intervalul 6.00 – 23.00.

Sălile de jocuri de noroc pot funcționa și ele, dar sub aceleași reguli ca restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole.

Măsurile intră în vigoare din 15 octombrie, însă trebuie adoptate separat de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, a precizat șeful DSU, Raed Arafat, în conferința de presă de marți seară, de la Guvern.

Aceste măsuri vin după ce în București, dar și în mai multe orașe din țară au fost închise restaurantele, teatrele și cinematografele, după ce numărul de infectări a tot crescut. Restricțiile impuse inițial de autorități au generat proteste în rândul artiștilor și al oamenilor din HORECA.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419