Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

În atenţia contribuabililor – persoane fizice care obţin venituri din activități agricole

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

finante04Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Alba reamintește contribuabililor care realizeaza venituri din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit că termenul de plată pentru prima transa a impozitului pe venit  si a contributiilor de asigurari de sănătate din astfel de activități este 25 octombrie 2013.

Potrivit unui comunicat remis presei de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Alba, „veniturile din activitati cuprind veniturile obtinute individual sau intr-o forma de asociere, fara  personalitate juridica, din :

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

-cultivarea produselor agricole vegetale;

-exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si altele asemenea;

-cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de orgine animala, in stare naturala.

Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine.

Pe baza formularului 221„ Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit”  depus, organul fiscal de domiciliu a emis decizia de impunere, formular 260, prin care a stabilit impozitul anual datorat  si contributia de asigurari sociale de sanatate datorata.

Impozitul pe venitul din activitati agricole se calculeaza de organul fiscal prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activitati agricole stabilit pe baza normei de venit, impozitul fiind final.

In cazul contribuabililor care realizeaza venituri din desfasurarea a doua sau mai multe activitati agricole  pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit, organul fiscal  a stabilit venitul anual prin insumarea veniturilor corespunzatoare.

Totodata, persoanele care realizeaza venituri din activitati agricole impozitate la norma de venit, datoreaza si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru veniturile agricole impozabile.

Va informam ca prin respectarea platii la termen  a obligatiilor datorate, veti evita perceperea de dobanzi si penalitati de intarziere.

Pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa-si achite impozitul si contributiile aferente venitului din activitatile agricole si nu au o unitate teritoriala a ANAF in localitate, a fost emis Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1714/2013, in urma caruia se vor incheia protocoale privind incasarea acestor obligatii fiscale la compartimentele de specialitate din cadrul Primariilor. Lista unitatilor administrativ-teritoriale care incheie protocol in acest sens cu ANAF va putea fi consultata pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Protocoalele de colaborare vor fi afisate de asemenea la sediile Primariilor.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea