Rămâi conectat

Sport

În aprilie primii pași concreți pentru ca AFC Unirea 1924 să treacă la CSM Unirea Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform celor declarate de primarul Gabriel Pleșa, în cursul lunii aprilie vor fi primii pași concreți în vederea preluării divizionarei terțe AFC Unirea 1924 Alba Iulia de către primăria municipiului albaiulian.

Inițiativa administrației din Cetatea Marii Uniri ar însemna o așezare a lucrurilor din toate punctele de vedere, mutarea fiind prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia. Mai concret, din vară, când se vor încheia formalitățile juridice, CSM Unirea Alba Iulia va avea și o echipă de seniori la fotbal (în prezent activându-se la nivel juvenil), iar AFC Unirea Alba Iulia nu va mai fi un club privat, urmând să fie administrat de aleșii locali.

Dacă toate lucrurile vor fi în regulă, sperăm ca în ședința Consiliului local din aprilie, să propunem consilierilor preluarea AFC Unirea Alba Iulia. Normal că mai sunt multe aspecte de rezolvat, o să le luăm pas cu pas, e vorba și despre organigrama clubului în viitor”, a transmis Gabriel Pleșa.

Spre comparație, un asemenea demers s-a produs și sub Drăgana în trecut, ACF Metalurgistul Cugir 1939 cedându-și în sezonul 2020/2021 dreptul de participare către Clubul Sportiv Orășenesc Cugir, iar în luna iulie a anului trecut Comitetul de Urgență al FRF a aprobat schimbarea de denumire în Clubul Sportiv Metalurgistul Cugir.

Cu excepția “alb-negrilor”, toate echipele din Alba cu activitate în Liga a 3-a, în prezent Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș, iar în trecut Industria Galda de Jos și Performanța Ighiu, au avut alături primăriile din localitățile respective. În prezent fosta prim-divizionară se pregătește pentru ultimele 10 etape din eșalonul terț, în play-out, în speranța de a evita retrogradarea. În alt plan, până la finalizarea preluării clubului de către primărie, se așteaptă rezolvarea situației financiare până cel târziu în mai.

Banii cuveniți din transferul lui Nicolae Stanciu în China, aproximativ 140.000 de euro, ar fi fondurile salvatoare pentru achitarea datoriilor acumulate în ultimii ani (către jucători și alte persoane, inclusiv cele care au împrumutat clubul) și deblocarea conturilor (Gheorghe Grozav a soliciatt să i se restituie suma de 35.000 de euro). Preluarea echipei de fotbal de către municipalitate e posibilă doar dacă clubul este pe “zero” din punct de vedere financiar.

Articol publicat în ziarul „Unirea”, joi, 31 martie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea