Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba, peste 240 de carduri de sănătate au fost emise pe numele unor persoane decedate

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 240 de carduri de sănătate s-au întors, până în acest moment la Casa de Asigurări de Sănătate Alba, cu mențiunea că posesorul este decedat. Distribuirea cardurilor în județ nu a fost încă finalizată, astfel că acest număr ar putea să crească. Situația nu este singulară, ea a fost semnalată în toate județele din țară și este explicată prin distanța mare de timp între întocmirea bazei de date de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate și emiterea efectivă a cardului.

Conform centralizării efectuate de CAS Alba, alte 961 de carduri nerevendicate de posesori, au fost returnate până la data de 30 octombrie 2014. Acestea vor fi păstrate în instituție până la apariția normelor metodologice care stabilesc măsurile ce vor fi luate în continuare.

În Alba distribuirea cardurilor de sănătate a demarat în data de 22 septembrie și se va finaliza în jurul datei de 6 noiembrie. Până în prezent poștașii au ajuns la peste 80% dintre adresele posesorilor. În total, în județ, acestea au fost emise pentru aproape 255.000 de asigurați.

Pentru a putea fi utilizat cardul de sănătate trebuie să fie activat la cabinetul medicului de familie, unde posesorul va primi un cod PIN pe care îl va introduce de fiecare dată când va beneficia de servicii medicale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea